sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Almere City FC JO19-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O19 maakt tweemaal achterstand ongedaan en wint

Op zaterdag 10 maart nam de ploeg van trainer/coach Mark Looms het op tegen Almere City FC O19.  Om 12:00 uur floot scheidsrechter Van Hal voor het beginsignaal in het Yanmar Stadion.  Almere City FC begon goed aan de wedstrijd en was in de 1e minuut dichtbij de openingstreffer.

Even leek Thomas Prinsen de score te openen, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.  In de 8e minuut gaf Steff Kaptein een prima bal op de opkomende Destan Bajselmani, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman.  Na een kwartier spelen kwam de bal uit een scrimmage voor de voeten van de aanvaller van Almere City FC en die bracht daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.  PEC Zwolle kreeg na de openingstreffer een kans via Lars Miedema, maar die kwam een aantal centiimeter tekort om de bal goed binnen te koppen.  De Blauwvingers kwamen steeds beter in de wedstrijd en kregen in de 25e minuut een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar het schot van Prinsen ging net naast het doel.  Een minuut later bracht Prinsen de Zwollenaren op een meer dan verdiende gelijkmaker.  Debutant Thomas van den Belt gaf een slimme bal op Prinsen en die wipte deze op fraaie wijze over de doelman van Almere City FC O19 het doel in.  PEC Zwolle drong meer aan en kreeg meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen.  In de 30e minuut liep Kaptein alleen op het doel af van Almere City en gaf de bal breed op Miedema, die simpel de 1-2 kon binnentikken.  Tot ieders verbazing vlagte de assistent scheidsrechter van Almere City voor buitenspel, waarop het doelpunt werd geannuleerd.  In deze fase waren de Zwollenaren heer en meester en was het wachten op een tweede Zwolse treffer.  Vlak voor het rustsignaal kon Almere City te makkelijk doorlopen richting het Zwolse doel en kwam de thuisploeg weer op voorsprong: 2-1.

PEC Zwolle zette in de tweede helft de toon en Almere City had geen antwoord op het aanvallende spel van de ploeg van Looms.  Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het wederom Prinsen die de Zwollenaren op gelijke hoogte bracht.  De gelijkmaker smaakte naar meer en dit resulteerde in de 63e minuut in een meer dan verdiende voorsprong.  Kaptein stoomde op aan de rechterkant en had een prima voorzet op Miedema. Die wist op zijn beurt wel raad met deze bal en bracht met een kopbal PEC Zwolle O19 op een 2-3 voorsprong.  Almere City ging meer op de aanval spelen en gaf daardoor ruimte weg in de achterhoede.  In de 76e minuut kon Miedema vrij richting het doel van Almere City en schoot heel simpel de 2-4 tegen de touwen.  Almere City probeerde nog wel wat te forceren, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer.  Het slotakkoord was voor Destan Bajselmani die met een verwoestende uithaal de eindstand op 2-5 bepaalde voor de Zwollenaren.

Een prima overwinning voor de ploeg van Looms. Zaterdag 17 maart komt Willem II 019 op bezoek. Er wordt dan om 15:15 uur afgetrapt in het MAC3PARK stadion.

Opstelling PEC Zwolle O19:  Van de Graaf, Bajselmani, Leeflang, Mulder, Beukhof, (46. Groenewegen), Yildiz (78. Koopman), Prinsen,Van den Belt, (63. Van der Meer ), Reijnders, Miedema, (89. Beukhof) en Kaptein.

Scoreverloop :
15. Almere City FC O19 1-0
26. Thomas Prinsen 1-1
45+2. Almere City FC O19 2-1
50. Prinsen 2-2
63. Miedema 2-3
76. Lars Miedema 2-4
90+2. Destan Bajselmani 2-5