sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - ADO Den Haag O19

De blessuretijd is al enige minuten onderweg als Maxim van der Meer keurig wegdraait van zijn directe tegenstander en een mooi indraaiend schot richting de bovenhoek laat koersen. De bank veert op, en rekent op een gelijkmaker. Een gelijkmaker die verdiend is op basis van alle inspanningen in de tweede helft. Maar de Haagse doelman Kloos tikt de inzet via zijn handen naast het doel. Vorige week de paal in de blessuretijd die een punt had moeten opleveren tegen de leeftijdsgenoten van Almere City FC O19, nu een paar vingertoppen. En wederom een 2-3 verlies, weer thuis. De competitie is nog niet halverwege maar PEC Zwolle O19 staat onderaan in de rangschikking en dat is niet genoeg om degradatie naar de Eerste Divisie te voorkomen. De neutrale toeschouwer zag een aantrekkelijk duel, niet geweldig qua niveau, maar er gebeurde voor de beide doelen genoeg om de vijf treffers te verklaren. Voor rust waren de bezoekers beter en scoorden drie doelpunten, waarvan er één werd afgekeurd. Ook na rust was de eerste treffer, wederom van ADO Den Haag O19, die wegens buitenspel werd afgekeurd. De aansluitingstreffer van Joep Jansman in de 54 e minuut werd gevolgd door een opwindend kwartiertje, waarin beide ploegen nogmaals scoorden. In de slotfase zette PEC Zwolle O19 alles op alles om nog het begeerde punt binnen te slepen. Helaas lukte dat niet.  

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O19 – ADO Den Haag O19 2-3 (0-2)
Scheidsrechter M. Hesselink

Opstellingen
PEC Zwolle O19: Reimink, Bajselmani, Jansman, Mulder ©, J. Beukhof (84. Gulbani), Koopman, Reijnders, F Beukhof (58. Prinsen), Kaptein (37. Schet), Swart, Benschop (58. Van der Meer).
ADO Den Haag O19: Kloos, Owusu, van Geenen, van Schaik, Ogidi Nwankwo, Duijvestijn, de Groot (45. Strijland, 84. Berends), Cil, Ladan (87. Rieder), van Huffel (58. Maatoug), Amatkayro.

Scoreverloop
18. Amatkayro 0-1
22. Ladan 0-2
54. Jansman 1-2
66. Maatoug 1-3
73. Prinsen 2-3