sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Willem II O17 - PEC Zwolle

Wedstrijdverslag, woensdag 15 februari 2017

PEC Zwolle O17 speelt gelijk in Tilburg

Afgelopen woensdag nam PEC Zwolle O17 onder bijna voorjaarsomstandigheden het op tegen Willem 2 O17. Ondanks het lekkere weer leek het wel alsof de Blauwvingers in de eerste helft nog in winterslaap waren. Al in de derde minuut kwam de ploeg van trainer/coach Alexander Palland op achterstand. Doelman Quinten v.d. Graaf maakte buiten het strafschopgebied hands, waarna de toegekende vrije trap werd binnengeschoten door Axel Theuns. Enkele minuten later moest verdediger Alagie Jabbie na een botsing het veld geblesseerd verlaten. De Zwollenaren speelden te afwachtend, zaten niet goed in de wedstrijd en kwamen in die eerste helft nauwelijks tot gevaar.

De tweede helft speelden de Blauwvingers een stuk beter. Na een goede aanval wist Ibo Yildiz, ondanks zijn vlammende schot het net niet te vinden. De bal kwam via de binnenkant van de paal het veld weer in. Na een klein uur kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Giorney Rojer werd via de rechterflank weggestuurd. Met een prachtige steekpass zette hij Lars Miedema vrij, die fraai afrondde. Even later, na een prima counter en een goede actie van Rojer werd een schot van Eliano Reijnders tot corner verwerkt. De Zwollenaren gingen nadrukkelijk op jacht naar de 1-2. Die leek er ook te komen. Na een scrimmage kon Miedema vanaf zestien meter genadeloos uithalen. De reactie van de keeper van de Tilburgers mocht er echter ook wezen. In de slotfase kreeg Chardie Mpindi-Landu nog de mogelijkheid tot scoren. Helaas raakte de Zwollenaar de bal niet vol. Ook de thuisploeg kreeg in blessuretijd nog een kopkans, maar wist evenals de Zwollenaren het doel niet te vinden, waardoor de scheidsrechter bij een stand van 1-1 af kon fluiten.

Zaterdag 18 februari wordt er in het MAC3PARK stadion om 15:00 afgetrapt tegen Sparta O17.

 

Wedstrijdstatistieken:
Willem 2 O17 - PEC Zwolle O17 1-1 (1-0)
Scheidsrechter: M.J. Kok

Opstellingen:
Willem 2 O17: Brand, Webb, Pijnenburg, Brands, van Gelderen, Theuns, Servania, Bozkurt, Akabueze, Verstappen, van Berkel
PEC Zwolle O17: v.d. Graaf, Jabbie (7. v.d. Bergh), v.d. Berg, Leeflang ©, Benschop, v.d. BeIt (77. Achmed) , Yildiz, Groenewegen, Rojer, Miedema, Reijnders (75. Mpindi-Landu).

Scoreverloop:  
03. Theuns 1-0
57. Miedema 1-1.