sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Willem II O17

PEC Zwolle O17 trein dendert door

De doelstelling van PEC Zwolle O17 voor de voorjaarscompetitie was eindigen bij de eerste zes om zodoende volgend seizoen weer in de Eredivisie uit te mogen komen. Halverwege de competitie is die doelstelling al bijna bereikt. De voorsprong op de nummer zeven bedraagt inmiddels twaalf punten. Afgelopen zaterdag was Willem II O17 de tegenstander in het MAC3PARK stadion. Het was de ploeg nauwelijks aan te zien dat er drie basisspelers wegens een schorsing ontbraken. De selectie is breed en bovenal kloppen talenten uit O16 heel nadrukkelijk op de poort. Naast de triple B (Benschop, V.d. Belt en V.d. Berg) speelde zaterdag met Carlos Tomas een vierde speler in de basis, die nog speelgerechtigd is voor O16. PEC Zwolle O17 begon fantastisch aan de wedstrijd. Binnen vier minuten stond er een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord. Na een assist van Giorney Rojer kon Eliano Reijnders de score openen en nauwelijks een minuut later schoot Ibo Yildiz een vrije trap binnen. Het eerste deel van de eerste helft speelden de Zwollenaren erg goed voetbal, met de wederom uitblinkende Sepp v.d. Berg (sterk, snel, overtuigend en nauwelijks overtredingen nodig hebbend), en gaven de Tilburgers geen schijn van kans. De 3-0 leek er ook te komen, nadat Lars Miedema met een schitterende actie en pass Chardie Mpindi-Landu vrijspeelde, maar in de overtreding, die op Mpindi-Landu gemaakt werd, zag de scheidsrechter geen strafschop.

Vlak na rust viel de 3-0 wel. Yildiz zette met een pass Mpindi-Landu aan het werk, diens voorzet werd bij de eerste paal door Rojer binnengetikt. Vijf minuten later scoorde Rojer met een fraaie boogbal ook de 4-0. In het vervolg van de wedstrijd nam de ploeg van trainer/coach Alexander Palland duidelijk gas terug. Willem II O17 kon daardoor fraai tegen scoren. Het laatste woord was echter weer voor de thuisploeg. Een voorzet van Sander v.d. Meer werd door de Tilburgse verdediging tegen de lat gewerkt, de rebound was voor Miedema, die alweer zijn achtste doelpunt na de winterstop scoorde: 5-1.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle O17 in Heerenveen tegen sc Heerenveen O17, de nummer twee op de ranglijst.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O17 – Willem II O17 5-1 (2-0)

Opstellingen
PEC Zwolle O17: Quinten v.d. Graaf,  Alagie Jabbie (69. Kay Ruiter), Sepp v.d. Berg, Carlos Tomas, Matthew Benschop (52. Thiery v.d. Bergh), Ibo Yildiz © , Eliano Reijnders, Thomas v.d. Belt, Giorney Rojer (52. Hachem Achmed), Lars Miedema, Chardie Mpindi-Landu (59. Sander v.d. Meer).

Willem II O17: Brand, Webb, Pijnenburg, Brands, v. Gelderen, Zuijderwijk, Servania, Theuns, Jalu, Noorloos, v. Berkel.

Scoreverloop
‘3. Reijnders 1-0
‘4. Yildiz 2-0
‘44. Rojer 3-0
‘49. Rojer 4-0
‘58. Noorloos 4-1
‘78. Miedema 5-1