Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Vitesse JO17-1

PEC Zwolle O17 onderuit tegen Vitesse O17

PEC Zwolle O17 is in het eigen MAC3PARK stadion tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Onder een stralende najaarszon ging Vitesse O17 er met de drie punten vandoor.

De gasten lieten het balbezit aan de Zwollenaren, wachtten geduldig op de kansen en waren vervolgens dodelijk effectief. De eerste doelpoging kwam op naam van Chip Engels. Zijn schot in de zevende minuut ging echter rakelings naast. Net binnen het kwartier werd de score echter geopend door Vitesse-speler Jeffrey Dijkstra, die een voorzet ongelukkig in eigen doel werkte. De ploeg van trainer Alexander Palland nam nog meer het heft in handen. Een vrije trap van Thomas van den Belt werd teruggelegd door Maikel Bosch op Lentini Caciano, maar meer dan een corner leverde dat niet op. De les in effectief omgaan met kansen werd door de Arnhemmers niet veel later pijnlijk duidelijk gemaakt. PEC Zwolle O17 kreeg de bal achterin niet weg en de 0-2 was een feit. De Zwollenaren gingen nog nadrukkelijker op jacht naar kansen. Een fraaie bal van Van den Belt bereikte Bosch, die uit een lastige hoek niet tot scoren kwam.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. PEC Zwolle O17 had veelvuldig balbezit en probeerde de aansluitingstreffer te scoren. Het leverde echter geen echte doelrijpe kansen op. In de slotfase moest de thuisploeg meer risico nemen en ging het achterin onder leiding van de sterk spelende Carlos Tomas één op één spelen. Na een fraaie aanval kwam invaller Dani van der Steege in scoringspositie, maar de speler werd teruggefloten wegens buitenspel. Omdat PEC Zwolle O17 meer risico nam, moest het achterin oppassen voor de uitbraken van Vitesse O17. Bij één van die uitbraken hield de lat de thuisploeg in de wedstrijd. Vlak voor tijd kreeg PEC Zwolle O17 dan eindelijk loon naar werken. Via Engels en Yves Spruijt kwam de aansluitingstreffer tot stand. Een gelijkspel was echter teveel gevraagd, want in de absolute slotfase counterde Vitesse zich naar een veilige haven: 1-3.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle O17 de uitwedstrijd tegen AZ, aanvang 15.30 uur.

Wedstrijdstatistieken


PEC Zwolle O17 – Vitesse O 17: 1-3 (0-2)

Opstelling PEC Zwolle O17:
Van den Beeten, Benschop (60. Beelen), Hose, Tomas, Dijkstra, Mensink (Spruijt), Engels, Van den Belt, Van Loon (64. Kwant), Bosch (53. Van der Steege) en Caciano (64. Max Koelen).

Opstelling Vitesse O17:
Kesting, Thode, El Azzouzi, Theuns, Sieders, Leeflang, Dahlhaus, Oukili, Cyubahiro, Berete en Serghini.