sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Sparta Rotterdam O17 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O17 lijdt nederlaag in Rotterdam.

Na een serie van negen overwinningen op rij is PEC Zwolle O17 afgelopen zaterdag tegen een nederlaag aangelopen. In de Rotterdam was Sparta Rotterdam O17 met 3-1 de sterkste. Hoewel de Zwolse koploper al na 35 seconden een kans kreeg (aanval via Lars Miedema en Chardie Mpindi-Landu, schot van Thomas v.d. Belt over), was het de ploeg uit de havenstad dat in de zesde minuut op voorsprong kwam. Na een overtreding in het strafschopgebied werd een strafschop onberispelijk ingeschoten. Enkele minuten later was de stand alweer gelijk. Ibo Yildiz schoot fraai raak uit een vrije trap. Door het slechte, hobbelige veld hadden beide ploegen moeite om voetballend tot combinaties te komen. Het werd dan ook een fysieke strijd met veel duels, vaak rommelig en zonder al te veel kansen. In de eerste helft waren de beste kansen nog voor de Zwollenaren. Een scrimmage voor de goal van Sparta O17 leverde geen doelpunt op, een voorzet van Giorney Rojer ging net voorbij aan Miedema. Vlak voor rust kregen de Blauwvingers hun beste kans. Matthew Benschop gaf een mooie pass op Rojer, diens voorzet werd ingekopt door Miedema, waarna Thomas v.d. Belt in de rebound nog bijna kon scoren. De ruststand bleef derhalve 1-1.

De eerste kans in de tweede helft was ook weer voor de Zwollenaren. Na een aanval op rechts via Kay Ruiter en Yildiz belandde het schot van Miedema in het zijnet. Echter waren het net als in de eerste helft de Rotterdammers die de leiding namen. Toen na een uur spelen ook de 3-1 binnengetikt kon worden, was PEC Zwolle O17 gebroken. In de resterende tijd was Mpindi-Landu nog een aantal keren gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer en leden de Zwollenaren voor het eerst sinds 14 januari 2017 een nederlaag.

Volgende week speelt PEC Zwolle O17 in Volendam tegen de plaatselijke trots.

 

Wedstrijdstatistieken
Sparta RotterdamO17 - PEC Zwolle O17 3-1 (1-1)
Scheidsrechter: M.J. Langendoen

Opstellingen
Opstelling Sparta O17:  Gomes, Schippers, Tawiredja, Heuvelman, Hooi, Bouwense, Sankoh, Cronie, Sankoh, v. Beek, v. Hoeven.
Opstelling PEC Zwolle O17:  Quinten v.d. Graaf, Kay Ruiter (65. Alagie Jabbie) , Sepp v.d. Berg, Carlos Tomas (61. Jake Aresti), Matthew Benschop (74. Thierry v.d. Bergh), Ibo Yildiz ©, Eliano Reinders, Thomas v.d. Belt, Giorney Rojer (74.Hachem Achmed), Lars Miedema, Chardie Mpindi-Landu.

Scoreverloop
6.  Sankoh 1-0 (pen) 
9.  Yildiz 1-1 
51.V. Beek 2-1 
62. V. Hoeven 3-1.