sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Sparta Rotterdam O17

Wedstrijdverslag PEC Zwolle O17 – Sparta Rotterdam O17

In een zonnig MAC3PARK stadion heeft het team van trainer/coach Alexander Palland de extra tijd nodig gehad om de winst te pakken tegen hun leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam.

Nadat de Blauwvingers in het eerste kwartier van de wedstrijd al twee keer gevaarlijk voor de goal van Sparta waren geweest, wist Giorney Rojer in de zestiende minuut een mooie aanval van Eliano Reijnders met een doelpunt af te ronden waardoor de Zwollenaren op een 1-0 voorsprong wisten te komen. Een beetje tegen de verhouding in wist in de 23 e minuut de uitploeg toch de 1-1 op het scorebord te zetten. De Zwollenaren krijgen in de resterende tijd van de eerste helft nog enkele goede kansen, maar weet deze niet te benutten.

De thuisploeg komt na de rust minder sterk uit de kleedkamer dan de Rotterdammers waardoor de wedstrijd gelijkwaardiger wordt. Er ontstaan over en weer kansen en keeper Quinten van de Graaf weet meerdere malen zijn doel schoon te houden. Op het moment dat iedereen al rekening houdt met een 1-1 eindstand, weten de Zwollenaren het net toch nog te vinden. De net ingevallen Sander van der Meer geeft een voorzet in de 82 e minuut van de wedstrijd. De bal belandt bij Lars Miedema, die netjes afrondt waardoor de drie punten in Zwolle blijven.

Zaterdag 4 maart is in de JENS Vesting FC Emmen de volgende tegenstander (14.30 uur)

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle O17 – Sparta Rotterdam O17 2-1 (1-1)
Scheidsrechter: M. Huisman

Opstelling PEC Zwolle O17:
Quinten van de Graaf, Matthew Benschop, Sepp van den Berg, Max Leeflang ©, Thierrij van den Bergh, Thomas van den Belt, Giorney Rojer (66. Hachem Achmed), Che Groenewegen (56. Chardi Mpindi-Landu), Lars Miedema, Eliano Reijnders (80. Sander van der Meer), Nassim El Ablak

Scoreverloop:
16. Rojer                     1-0
23. Sparta                   1-1
80.+2 Miedema         2-1