sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Sparta Rotterdam JO17-1 - PEC Zwolle

 PEC Zwolle O17 neemt de punten mee uit Rotterdam

Op het Kasteel heeft PEC Zwolle een nipte en zwaarbevochten zege op Sparta Rotterdam O17 behaald. De Zwollenaren speelden geen goede wedstrijd en hadden veel moeite met de fysiek sterke Spartanen. Dat desondanks de drie punten meegenomen werden naar Zwolle, gaf voldoening en leverde bovendien een tweede plaats op de ranglijst op.

Balverlies in de Zwolse verdediging leverde in de beginfase de eerste kans voor Sparta Rotterdam O17 op. PEC Zwolle O17 kon daar niet veel tegenoverstellen. Een vrije trap bracht enig gevaar en Max Koelen verraste van grote afstand bijna de Rotterdamse keeper. Na ruim een half uur kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. De toegekende strafschop werd echter hoog over geschoten. Vlak voor rust hield de paal Sparta Rotterdam O17 ook van scoren af. Toch werd er op slag van rust gescoord. Ferdi van Looy bracht met een sublieme steekpass Rowan Mensink in stelling, die vervolgens keurig afrondde: 0-1.

In de tweede helft had PEC Zwolle O17 via een tweetal counters de mogelijkheid de score te verdubbelen, maar het was de thuisploeg dat, ook uit een counter, de gelijkmaker scoorde: 1-1. Die tegentreffer mocht de Zwolse verdediging zich aanrekenen. De slotfase van de rommelige wedstrijd was bloedstollend. Sparta Rotterdam O17 leek de voorsprong te pakken, maar Melvin van den Beeten redde prima. In de tegenaanval had Maikel Bosch de kans de wedstrijd te beslissen, maar ook hier redde de keeper. In de blessuretijd kroonde Van Looy zich tot matchwinner, door de corner van Thomas van den Belt onhoudbaar binnen te koppen.

Zaterdag 17 februari 2018 speelt PEC Zwolle O17 wederom in Rotterdam, Feyenoord O17 is dan op Varkenoord de tegenstander.

Wedstrijdstatistieken:
Sparta O17 - PEC Zwolle O17 1-2: (0-1)

Scheidsrechter:  dhr. Zandbergen

Opstelling Sparta Rotterdam O17:   Janse, Drakpe, Sankoh, Meerstadt, De Haas, Van Mil, De Kruys, Brouwer, Tremour, Heemskerk en Bakker.

Opstelling PEC Zwolle O17:   Van den Beeten, Hose (53. Dijkstra), Van Looy, Halfwerk, Benschop, Beelen, Mensink, Van den Belt, Koelen (74. Kwant), Van der Steege (70. Bosch) en Lentini (57. Van Loon).

Scoreverloop:
40+1. Mensink 1-0
55. Sankoh 1-1 
80+1 Van Looy 1-2