Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Sparta Rotterdam JO17-1

PEC Zwolle O17 sluit seizoen in stijl af

In een spannende wedstrijd heeft PEC Zwolle O17 afgerekend met Sparta O17. Beide ploegen hadden baat bij een overwinning om nog een sprong op de ranglijst te maken.  Door deze overwinning is PEC Zwolle op de 5e plaats geëindigd in de kampioenspoule van de Eredivisie. 

In de achtste minuut kwam de thuisploeg in het MAC3Park stadion op voorsprong. Na een fraaie combinatie tussen Lentini Caciano en Thomas v.d. Belt werd de voorzet van laatstgenoemde bij de eerste paal binnengetikt door Maikel Bosch. Gedurende de eerste helft had PEC Zwolle O17 moeite om tot kansen te komen, de Spartanen kwamen wel enkele keren gevaarlijk door. De gelijkmaker, die op slag van rust toch enigszins uit de lucht kwam vallen, was niet geheel onverdiend.

Direct na rust kwamen de Zwollenaren weer op voorsprong. Na een schitterende pass van Ferdi van Looy rondde Bosch keurig af voor zijn tweede van de avond, 2-1. Het was het begin van een spannende tweede helft met veel strijd. Na een snelle uitbraak was Bosch dichtbij zijn derde treffer. Een schot van Chip Engels ging rakelings over het Rotterdamse doel, net als een schot van Arenchelo Leito.

In de laatste vijf minuten besliste de ploeg van trainers Alexander Palland en Dave Dubbink de wedstrijd. Na een mooie pass van Thomas Beelen was de afronding van Juules Kwant even fraai en Leito had een fantastisch slotakkoord. Na een interceptie van Kwant was zijn afronding, zich bijna op de achterlijn bevindend, fenomenaal, 4-1!

Het was een mooi sluitstuk van een prima seizoen, waarin zowel de spelers individueel, als het team zich fantastisch hebben ontwikkeld en dat is waar de PEC Zwolle Voetbalacademie voor staat.  Het was ook mooi om te zien, dat er in zo’n wedstrijd ruimte was om de spelers, die de academie gaan verlaten voldoende speelminuten te geven. Bovendien stonden er aan het eind van de wedstrijd ook nog eens vier O16 spelers binnen de lijnen.

PEC Zwolle O17 – Sparta Rotterdam O17: 4-1 (1-1)

Scheidsrechter: Van Griensven

Opstelling PEC Zwolle O17: Van den  Beeten (46. Terpstra), Benschop, Van Looy, Halfwerk, Dijkstra (53. Klooster), Mensink, Engels, Van den Belt, (71. Beelen), Koelen, Bosch (58. Kwant) en Caciano (41. Leito).

Scoreverloop:
8. Bosch 1-0
40 Sparta Rotterdam O17 1-1
42. Bosch 2-1
76. Kwant 3-1
80. Leito 4-1