sluit SLUIT
Bestel je wedstrijdshirt voor 2017 - 2018
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - sc Heerenveen O17

PEC Zwolle O17 wint na enerverende tweede helft

In het eigen MAC3PARK stadion heeft PEC Zwolle O17 met 3-2 gewonnen van de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. De Blauwvingers begonnen goed aan de wedstrijd. Na een uitstekende aanval was Lars Miedema, na een voorzet van Giorney Rojer, al in de tweede minuut dichtbij de 1-0. De ploeg van trainer/coach Alexander Palland had veel balbezit en speelde de bal goed rond, echter zonder tot grote kansen te komen. Na twintig minuten was Nassim el Ablak met een schitterende volley, na weer een voorzet van Rojer, het dichtst bij een doelpunt. Zijn inzet ging echter rakelings naast. Na een klein half uur spelen, leidde slordig balverlies van de thuisploeg de voorsprong voor de Friezen in. Op slag van rust ontsnapten de Zwollenaren zelfs aan een grotere achterstand. In de rust eiste Palland dan ook meer inzet en felheid van zijn spelers.

Toch was de eerste mogelijkheid in de tweede helft weer voor de uitploeg. Na een hoekschop was er een vrije kopkans, maar de stand bleef 0-1. Ook de Zwolse ploeg werd even later gevaarlijk via een corner. Ibo Yildiz gaf uitstekend voor, waarna Che Groenewegen de gelijkmaker binnen kon koppen. Vervolgens ontstond er een wedstrijd met veel kansen en fouten over en weer. Na weer zeer slordig balverlies in de Zwolse verdediging, kon doelman Quinten van de Graaf redden in een één-tegen-één situatie. Aan de andere kant kon de Friese doelman een afstandsschot uit zijn doel houden. Na ruim een uur kwam de ploeg uit Heerenveen weer op voorsprong. De toegekende strafschop werd feilloos benut: 1-2. PEC Zwolle O17 zette nogmaals aan. Een voorzet van Alagie Jabbie ging net aan Miedema voorbij en een schot van Sepp van den Berg werd nog geblokt, maar na een voorzet van Rojer kopte El Ablak keihard binnen: 2-2. Enkele minuten later was El Ablak weer belangrijk. Met een kopbal stuurde hij Miedema weg en vanuit een moeilijke hoek kon Miedema toch scoren: 3-2. De Friezen gaven zich echter nog niet gewonnen. Na weer slordig balverlies was er een hachelijke situatie in het Zwolse doelgebied met uiteindelijk Van de Graaf als winnaar. In de laatste minuut kwam een voorzet van sc Heerenveen O17 gevaarlijk voor het Zwolse doel, maar er werd niet uit gescoord. Het slotakkoord was voor Thierry van den Bergh. Zijn inzet was echter een prooi voor de Friese doelverdediger. Volgende week zaterdag is in Almere Almere City FC O17 de tegenstander van PEC Zwolle O17.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O17 – sc Heerenveen O17 3-2 (0-1)
Scheidsrechter: De Boer

Opstelling
PEC Zwolle O17: Quinten van de Graaf, Alagie Jabbie, Sepp van den Berg, Max Leeflang, Matthew Benschop, Ibo Yildiz, Eliano Reijnders (58. Hachem Achmed), Che Groenewegen, Giorney Rojer (79. Sander van der Meer), Lars Miedema, Nassim el Ablak (80. Thierry van den Bergh).

Scoreverloop:
‘28. Sc Heerenveen O17              0-1
‘48. Groenewegen                         1-1
‘62. Sc Heerenveen O17              1-2
‘67. El Ablak                                    2-2
‘74. Miedema                                  3-2