sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag sc Heerenveen O17 - PEC Zwolle

De zon schijnt voor PEC Zwolle O17.

Voorjaar, de eerste mooie, zonnige dagen. Iedereen kent dat gelukmakende gevoel. In Italië praten ze er bijna lyrisch over: La Primavera, opmaat voor een mooie zomer. Ook voor PEC Zwolle O17 is het voorjaar. De ploeg dartelt als een jong veulen door de wei, heeft plezier en voelt zich de koning te rijk. Zaterdag moest sc Heerenveen O17, toch de nummer twee op de ranglijst en een team met meerdere jeugdinternationals, aan de dadendrang van de Zwolse koploper geloven. Op sportpark Skoatterwald lieten de Zwollenaren andermaal zien welke groei het in de loop van het seizoen gemaakt heeft. Het team boekte een regelmatige en zakelijke 0-3 overwinning, zonder overigens groots te spelen.

Na een aftastende openingsfase kwam PEC Zwolle O17 net binnen het kwartier op voorsprong. Alagie Jabbie kopte een corner van Ibo Yildiz binnen. De eerste helft ging redelijk gelijkwaardig op, zonder al te grote kansen voor beide ploegen. Toch verdubbelen de Zwollenaren nog voor de rust hun voorsprong naar 0-2. In een druk strafschopgebied kan Lars Miedema met een sliding de bal achter de doelman van sc Heerenveen O17 werken.

In de tweede helft zijn de Blauwvingers duidelijk de betere ploeg. Na een goede actie van Miedema moet de doelman handelend optreden op de inzet van Eliano Reijnders. Enkele minuten later verovert Thomas v.d. Belt de bal en probeert het van grote afstand. De keeper van sc Heerenveen O17 weet er ternauwernood een corner van te maken. Wanneer Miedema in het strafschopgebied onderuit gehaald wordt, schiet hij zelf de 0-3 in de touwen. De Zwollenaren geven achterin onder leiding van Max Leeflang en Sepp v.d. Berg niets weg, spelen zeer volwassen en gaan op jacht naar een grotere score. Diverse kansen en afstandsschoten leveren echter niets meer op. In blessuretijd moet Quinten v.d. Graaf nog een keer stijlvol redden op een kopbal en houdt hij zijn doel schoon.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle O17 in het MAC3PARK stadion tegen FC Twente O17 (aanvang 13.00 uur).

Wedstrijdstatistieken:
sc Heerenveen O17 - PEC Zwolle O17 3-0 (2-0)
Scheidsrechter: J.W. Eerhart

Opstellingen:
sc Heerenveen O17: De Boer, Westra, Bor, Banki, Beuker, Heimisson, Nyamsangya, Seedorf, Colding, Felida, v.d. Heide.
PEC Zwolle O17: Quinten v.d. Graaf,  Alagie Jabbie (70. Thierry v.d. Bergh), Sepp v.d. Berg, Max Leeflang ©, Matthew Benschop (75. Kay Ruiter), Ibo Yildiz, Eliano Reijnders (54. Che Groenewegen), Thomas v.d. Belt, Giorney Rojer (66. Chardie Mpindi-Landu), Lars Miedema, Nassim El Ablak (70. Hachem Achmed).

Scoreverloop:
14. Jabbie 0-1
37. Miedema 0-2
54. Miedema (pen) 0-3