Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - sc Heerenveen JO17-1

PEC Zwolle O17 te sterk voor sc Heerenveen O17

Onder een lekker najaarszonnetje was PEC Zwolle O17 in het MAC3PARK stadion veel te sterk voor de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt. In de tweede minuut opende Dani van der Steege na een corner van Chip Engels met een kopbal de score. De toon was daarmee gezet. De ploeg van trainer Alexander Palland heerste, domineerde en creëerde de ene na de andere kans. Tegenstander sc Heerenveen O17 werd fel onder druk gezet en kwam in het geheel niet in het spel voor. Het verwijt dat de Zwollenaren gemaakt kon worden, was dat de score niet verder opgevoerd werd en dat het daarmee de Friezen in leven liet. Pas in de slotminuut van de prima eerste helft was het Max Koelen die de meer dan verdiende 2-0 op het scorebord bracht.

In de tweede helft bleef het spelbeeld min of meer hetzelfde. De kansen waren voor PEC Zwolle O17, dat echter verzuimde de wedstrijd te beslissen. Zeker toen sc Heerenveen meer risico ging nemen om de aansluitingstreffer te forceren, kregen de Blauwvingers veel ruimte. Invaller en O16-speler Jarno Westerman stichtte met zijn snelheid het nodige gevaar. Eerst stuitte Westerman op de keeper van sc Heerenveen O17. Later bood de speler Maikel Biosch een goede kans, maar zijn inzet belandde in het zijnet. De laatste kans van de wedstrijd was ook voor de Zwollenaren. Aanvoerder Van den Belt zag een mooie aanval via Rowan Mensink en Westerman slechts een corner opleveren. De ruststand bleek zo ook de eindstand te zijn.

Zaterdag 4 november speelt PEC Zwolle O17 in Rotterdam tegen Feyenoord O17.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle O17 – sc Heerenveen O17: 2-0 (2-0)

Scheidsrechter: G. D’Onorio

Opstelling PEC Zwolle O17: Van den Beeten, Jeraily Hose, Van Looy, Tomas, Benschop, Beelen (76. Mensink), Chip Engels (79. Spruijt), Van den Belt, Kwant (64. Westerman), Van der Steege (59. Bosch), Koelen (55. Caciano).

Scoreverloop:
2. V.d. Steege 1-0
40. Koelen 2-0.