sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag NEC/FC Oss O17 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O17 op weg naar volwassenheid

Waar PEC Zwolle O17 voor de winterstop nog het toonbeeld van wisselvalligheid was, laat het na de winterstop een heel ander beeld zien. De ploeg geeft weinig kansen weg, heeft voetballend en controlerend vermogen op het middenveld, is in balans en wint wedstrijden. Onder voorjaarsachtige omstandigheden ging de ploeg van trainer/coach Alexander Palland als koploper op bezoek bij de nummer twee N.E.C./FC Oss O17. Al in de eerste minuut schiet Lars Miedema, nadat Thomas v.d. Belt de bal opgepikt had, over. Na balverlies aan Zwolse kant komen de gastheren ook aan een kans. Gedurende het eerste half uur heeft PEC Zwolle O17 het beste van het spel, zonder tot grote kansen te komen. In de laatste tien minuten voor de pauze dringen de Zwollenaren, waarbij Sepp v.d. Berg een puike partij speelde, verder aan. Schoten van Miedema en Nassim El Ablak zijn echter een prooi voor de Nijmeegse keeper. Op slag van rust lijkt de verdiende voorsprong toch op het scorebord te komen. De voorzet van Chardie Mpindi-Landu wordt ingeschoten door El Ablak, maar met een uiterste krachtsinspanning weet de keeper van N.E.C./FC Oss O17 zijn doel schoon te houden.

De tweede helft geeft eenzelfde beeld, weinig kansen, terwijl de thuisploeg meer druk naar voren zet, waardoor PEC Zwolle O17 minder grip op het middenveld heeft. Toch zijn de beste mogelijkheden voor de Zwollenaren. Met een mooie pass stuurt Eliano Reijnders Giorney Rojer weg. Echter in plaats van zelf te schieten geeft Rojer de bal af, waardoor de kans verloren gaat. Even later is het alsnog raak. El Ablak passt op Miedema, diens schot in de verre hoek kan nog verwerkt worden door de Nijmeegse doelman, maar in de rebound is het El Ablak die scoort: 0-1. N.E.C./FC Oss O17 zet hierna aan en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap gaat rakelings over en V.d. Berg moet een bal vlak voor de doellijn weghalen. PEC Zwolle O17 krijgt ook ruimte en daardoor kansen op de 0-2. Een mooie crosspass van El Ablak bereikt Rojer net niet en nadat V.d. Belt de bal op het middenveld verovert en El Ablak met een schitterende pass bedient, kan het schot van laatstgenoemde ternauwernood uit de hoek getikt worden. De stand blijft 0-1, waardoor PEC Zwolle O17 afstand neemt van haar belagers op de ranglijst. Volgende week zaterdag is Willem II O17 de tegenstander in het MAC3PARK stadion.

Wedstrijdstatistieken
N.E.C./FC Oss O17 - PEC Zwolle O17 0-1 (0-0)
Scheidsrechter: G. D’Onorio

Opstellingen
N.E.C./FC Oss O17: V.d. Vondervoort, V. Dijck, Boonstoppel, Rebergen, Veenendaal, V.d Werf, De Bruijn, V.d. Putten, Roseboom, Propper en Sellouf.
PEC Zwolle O17: Quinten v.d. Graaf, Kay Ruiter (56. Alagie Jabbie), Sepp v.d. Berg, Max Leeflang ©, Matthew Benschop, Ibo Yildiz, Eliano Reijnders (70. Che Groenewegen), Thomas v.d. Belt, Chardie Mpindi-Landu (53. Giorney Rojer), Lars Miedema, Nassim El Ablak.

Scoreverloop
‘64. El Ablak: 0-1