sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag NEC/FC Oss JO17-1 - PEC Zwolle

Knappe overwinning PEC Zwolle O17 bij NEC O17

Op een stralende winterdag heeft PEC Zwolle O17 goede zaken in de competitie gedaan. In Nijmegen werd met 2-4 gewonnen van N.E.C. Nijmgen/FC Oss O17.

Na een kwartier spelen kwamen de Zwollenaren op voorsprong. Na een schitterende counter, opgezet door Lentini Caciano en Max Koelen, rondde spits Dani van der Steege fraai af. Enkele minuten later had aanvoerder Thomas van den Belt een goede kans om de voorsprong te verdubbelen, zijn schot ging echter naast. Op het moment dat PEC Zwolle O17 de grip op de wedstrijd een beetje leek te verliezen was het Koelen, die na een fraaie actie, schitterend met links de bal in de kruising joeg: 0-2!

Direct na rust kon Van den Belt de wedstrijd beslissen, maar zijn inzet leverde niet de 0-3 op. Het doelpunt viel wel na een vrije trap aan de andere kant en leek de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Het duo Caciano-Koelen bracht echter het verschil weer op twee doelpunten.  Ondanks die 1-3 tussenstand was de slotfase hectisch. De warrig fluitende scheidsrechter Kreeft stuurde eerst een speler van de thuisploeg uit het veld en deed dat even later ook bij Koelen. In blessuretijd schonk Caciano invaller Juules Kwant de kans om 1-4 te scoren, waarna de gastheren vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-4 bepaalden.

Volgende week zaterdag is de return in het MAC3Park stadion (12.45 uur).

N.E.C. Nijmegen/FC Oss O17 - PEC Zwolle O17: 0-2 (2-4)

Scheidsrechter: dhr. Kreeft

Opstellingen: 
N.E.C. Nijmegen/FC Oss O17 : Cornelissen, van Rooij, Rebergen, Spanjersberg, Veenendaal, Van Ottele, Leenders, Ebbers, Stark, Proper en Sellouf.

PEC Zwolle O17: Terpstra, Hose, Van Looy, Halfwerk, Benschop (52. Dijkstra), Beelen, Engels (41. Westerman), Van den Belt, Koelen, Van der Steege (74. Kwant) en Caciano.

Scoreverloop:
14. Van der Steege 0-1
27. Koelen 0-2
47  1-2
49. Koelen 1-3
80+1 Kwant 1-4
80+3 2-4