Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Feyenoord JO17-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O17; goed spel, maar geen punten

Op sportpark Varkenoord is PEC Zwolle O17 er tegen Feyenoord O17 ondanks een goede wedstrijd niet in geslaagd een punt mee te nemen naar Zwolle. De ploeg van trainers Alexander Palland en Dave Dubbink deed zichzelf daarmee, en niet voor het eerst dit seizoen, tekort. Voetballend deden de Zwollenaren niet onder voor de Rotterdammers, sterker, in de eerste helft had PEC Zwolle O17 zelfs het beste van het spel. De eerste kans was voor de gastheren. In de vijfde minuut moest keeper Melvin v.d. Beeten een schot tot hoekschop verwerken. In de tegenstoot leek Jeandrino van Loon door te breken, maar hij werd op de rand van het strafschopgebied met een overtreding tegengehouden. PEC Zwolle O17 speelde een prima eerste helft, maar kon ondanks diverse schotpogingen de trekker niet overhalen. Feyenoord O17 kon daar in de eerste helft alleen een hachelijke situatie in het Zwolse strafschopgebied na een vrije trap tegenover zetten. De thee werd zodoende met een 0-0 stand bereikt.

In het begin van de tweede helft kwam Feyenoord O17 enkele keren gevaarlijk voor het Zwolse doel, maar v.d. Beeten stond zijn mannetje. Beide ploegen bleven gelijkwaardig tot de thuisploeg net binnen het uur op voorsprong kwam. De ploeg veroverde bij het uitverdedigen van PEC Zwolle O17 de bal, waarna spits Bannis de voorzet ongehinderd binnen kon koppen. De Zwollenaren gingen in het resterende deel op zoek naar de (verdiende) gelijkmaker. Invaller Lentini Caciano was er dichtbij; zijn schot ging helaas rakelings over. Ook een schot van Chip Engels ging over het Rotterdamse doel. Toen de tijd begon te dringen, gingen de Zwollenaren aanvallend wisselen en achterin meer risico’s nemen. Waar de Zwollenaren niet wisten te scoren, was het de Rotterdamse spits Bannis die de wedstrijd besliste. Ondanks het goede spel overheerste na afloop de teleurstelling.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle O17 in het MAC3Park stadion (15.15 uur) tegen FC Utrecht O17.

Wedstrijdstatistieken:

Feyenoord O17 - PEC Zwolle O17: 2-0 (0-0)

Scheidsrechter: Dhr. de Goeij

Opstellingen
Feyenoord O17:

Korevaar, van Leeuwen, Hall, Hendriks, Yates, Gunduz, Summerville, Zitman, Bannis, de Mooij, Kharbachi.

PEC Zwolle O17:
Van den Beeten, Hose, Van Looy, Tomas, Benschop (71. Spruijt), Beelen (71. Bosch), Engels, Van den Belt, Van Loon (48. Kwant), Dani van der Steege (61. Caciano), Koelen (61. Dijkstra).

Scoreverloop:
56. Bannis 1-0
76. Bannis 2-0