sluit SLUIT
Bestel je wedstrijdshirt voor 2017 - 2018
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Volendam O17

PEC Zwolle O17 heeft aan helft genoeg tegen FC Volendam.

In een lenteachtig MAC3PARK stadion heeft PEC Zwolle O17 zijn leeftijdsgenoten van FC Volendam verslagen. Het gemotiveerde team had daarbij aan een helft goed voetbal voldoende voor de overwinning. Al in de tweede minuut had Ibo Yildiz een mooie pass in huis richting Giorney Rojer, wiens voorzet door Lars Miedema net niet goed koppend verwerkt kon worden. Enkele minuten later was Miedema weer dicht bij de openingstreffer. Na een fraaie aanval, opgezet door Thomas v.d. Belt, kon de keeper van FC Volendam O17 nog redding brengen. Diezelfde keeper ging echter na een kwartier spelen in de fout bij een dieptepass van Yildiz, waardoor Miedema kon scoren: 1-0. Het team van trainer/coach Alexander Palland was heer en meester en kreeg veel kansen. Rojer schoot na een mooie steekbal van v.d. Belt op de keeper en zag even later een prachtige lob rakelings over gaan. Na een half uur was de derde poging van Rojer wel goed voor de 2-0. Aanvoerder Leeflang stuurde Eliano Reijnders weg, die stuitte nog op de keeper van FC Volendam O17, waarna de rebound werd schitterend afgerond. Nog voor de rust kon Miedema, na een pass van Reijnders, de keeper omspelen en de 3-0 binnenschieten.

De tweede helft was een stuk minder attractief. De thuisploeg speelde minder dominant, had minder grip op het middenveld en zag FC Volendam O17 middels een strafschop op 3-1 komen. Even leek het er op dat de Volendammers terug in de wedstrijd zouden komen, maar de kruising redde de Blauwvingers. In de slotfase bepaalde Chardie Mpindi-Landu met een prachtige kopbal de eindstand op 4-1.

Zaterdag 18 maart is in het MAC3PARK stadion om 15.00 uur Alphense Boys O17 de tegenstander van PEC Zwolle O17.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O17 – FC Volendam O17 4-1 (3-0)
Scheidsrechter: R.B. Voois

Opstellingen:
PEC Zwolle O17: Quinten v.d. Graaf,  Kay Ruiter, Sepp v.d. Berg, Max Leeflang ©, Matthew Benschop, Ibo Yildiz (38. Chardie Mpindi-Landu), Eliano Reijnders (71. Sander v.d. Meer), Thomas v.d. Belt, Giorney Rojer (75. Thierry v.d. Bergh), Lars Miedema (78. Hachem Achmed), Nassim El Ablak.
FC Volendam O17: Zoetebier, Mambo, Kwamunga, v.d. Wiel, Meijer, Asare, Beers, Molenaar, Goudland, Kramer, Atmani, Kanhai.

Scoreverloop
14. Miedema 1-0
29. Rojer 2-0
34. Miedema 3-0
58. Beers 3-1 (penalty)
78. Mpindi-Landu 4-1.