sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Volendam O17 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O17 speelt gelijk in knotsgek duel

Na de nederlaag van vorige week tegen Sparta O17 heeft PEC Zwolle O17 opnieuw duur puntverlies geleden. In Volendam maakte keeper (!!) Quinten v.d. Graaf met een kopbal in blessuretijd de gelijkmaker. De voorsprong op nummer twee op de ranglijst N.E.C. O17 bedraagt nu nog twee punten. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Zwollenaren op voorsprong. Che Groenewegen veroverde de bal, die vervolgens door Chardie Mpindi-Landu opgepikt en keurig afgerond werd: 0-1. Die vroege voorsprong gaf PEC Zwolle O17 echter geen vleugels. Het team speelde slordig, laconiek in balbezit en was onzorgvuldig in de eindpass, waardoor het in de eerste helft geen echte kansen meer kreeg om de score uit te breiden. Vlak voor rust werd FC Volendam O17 voor het eerst gevaarlijk, de bal ging echter voorlangs.

In de tweede helft gaat er bij beide ploegen heel veel fout, waardoor er een knotsgekke wedstrijd ontstaat met een bizar scoreverloop. Direct na rust kan de thuisploeg op gelijke hoogte komen, omdat de Zwolse verdediging niet adequaat ingrijpt. Als Ibo Yildiz met een mooie pass Lars Miedema wegstuurt en deze de 1-2 op het scorebord brengt, lijkt er voor de Zwolse koploper alsnog niets aan de hand in het zonnige Kras stadion. Niets is echter minder waar. Een minuut later is het alweer gelijk wanneer PEC Zwolle O17 weer niet sterk verdedigt. Wanneer enkele minuten later de lat PEC Zwolle O17 redt, is het duidelijk dat het een hele moeilijke wedstrijd wordt. Op geen enkele manier wordt het niveau gehaald waarmee de ploeg van trainer/coach Alexander Palland de koppositie heeft veroverd. Na een uur spelen komt de thuisploeg op voorsprong omdat er wederom slecht verdedigd wordt. Uit alle macht proberen de Blauwvingers de gelijkmaker te forceren, die er een kleine tien minuten voor tijd ook komt. De voorzet van Hachem Achmed wordt door Sepp v.d. Berg achter het standbeen langs binnengetikt. Weer is het echter FC Volendam O17 dat vrij door mag lopen naar het Zwolse doel en vlak voor tijd de 4-3 scoort. In blessuretijd van deze krankzinnige tweede helft is het notabene keeper Quinten v.d. Graaf, die vlak daarvoor de thuisploeg nog van de vijfde treffer had afgehouden, die een vrije trap met het hoofd verlengt tot de gelijkmaker, 4-4.

Volgende week speelt PEC Zwolle O17 om 15.15 in het MAC3PARK stadion tegen FC Emmen O17. Een overwinning met het oog op de komende wedstrijd tegen N.E.C. O17 is dan noodzakelijk.

Wedstrijdstatistieken
FC Volendam O17 - PEC Zwolle O17 4-4 (0-1)
Scheidsrechter: J.M.A. van Hal

Opstellingen
FC Volendam O17 : Zoetebier, Kaaijmolen, Plat, Eerdhuijzen, de Groot, v.d. Wiel, Asare, Beers, Lee, Goudland, Molenaar.
PEC Zwolle O17 : Quinten v.d. Graaf, Alagie Jabbie, Sepp v.d. Berg, Max Leelang ©, Matthew Benschop (53. Kay Ruiter), Thomas v.d. Belt (65. Hachem Achmed), Ibo Yildiz, Che Groenewegen, Eliano Reinders, Lars Miedema, Chardie Mpindi-Landu (65. Giorney Rojer).

Scoreverloop
4. Mpindi-Landu 0-1
42. Beers 1-1
51. Miedema 1-2
52. Asare 2-2
60. Beers 3-2
74. V.d. Berg 3-3
76. Eerdhuijzen 4-3
80. V.d. Graaf 4-4