Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Utrecht JO17-1

PEC Zwolle O17 pakt wederom drie punten

In het eigen MAC3Park stadion heeft PEC Zwolle O17 een belangrijke overwinning geboekt op FC Utrecht O17. De wedstrijd was niet groots, beide teams speelden daarvoor te rommelig en was er in het veld te veel onrust en irritatie. Zonder goed te spelen was het team van trainers Alexander Palland en Dave Dubbink wel de betere ploeg.

In de achtste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een voorzet van aanvoerder Thomas van den Belt kon Dani van der Steege binnenkoppen: 1-0. Het was tekenend voor de wedstrijd, dat de kansen voortkwamen uit spelhervattingen. Nadat de doorgebroken Jeandrino van Loon onderuit gehaald werd, kon de vrije trap van Chip Engels ternauwernood tot corner verwerkt worden.  Even later leverde de inzet van Engels, na een slim genomen vrije trap van Van den Belt, ook niet meer dan een corner op.

Direct na rust kwam de 2-0 op het scorebord. Spits Van der Steege tekende voor zijn tweede van de middag door van dichtbij droog raak te schieten. De verdubbeling van de voorsprong gaf PEC Zwolle O17 echter niet de rust om beter te gaan voetballen. Het spel bleef rommelig en onrustig. FC Utrecht O17 kon echter geen vuist maken, waardoor de drie punten geen moment in gevaar kwamen.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle O17 in Amsterdam tegen koploper Ajax O17.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O17 – FC Utrecht O17: 2-0 (1-0)

Scheidsrechter: J.A.M. Kreeft

Opstelling PEC Zwolle O17 :
Van den Beeten, Hose (67. Dijkstra), Van Looy, Tomas, Benschop, Beelen, Engels (Spruijt) Van den Belt, Van Loon (51. Caciano), Van der Steege en Koelen (74. Mensink).

Opstelling FC Utrecht O17:
Speel, Spier, Akmum, Beck, Ikeshita, Agbomson, Van der Kust, Nshimirimana, Alou, Yasar en Mamengi.

Scoreverloop:
8. Van der Steege 1-0
44. Van der Steege 2-0