sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Twente O17

PEC Zwolle O17 heeft Goede Zaterdag

Als je wint, heb je vrienden…. Zwollenaar Herman Brood zong het jaren geleden al samen met Henny Vrienten. PEC Zwolle O17 ondervindt het aan den lijve. Het is bezig aan een zeer sterke tweede seizoenshelft. Zaterdag boekte het in de twaalfde wedstrijd alweer haar tiende zege en groeit de belangstelling voor het team van het trainersduo Alexander Palland en Martijn de Vogel. In het MAC3PARK stadion werden de leeftijdsgenoten van FC Twente met 5-1 verslagen. Omdat de meeste concurrenten punten morsten, beleefde koploper PEC Zwolle O17 een Goede Zaterdag.

De eerste grote kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Lars Miedema wordt de diepte ingestuurd, via Eliano Reijnders en Giorney Rojer komt de bal bij Nassim El Ablak, die echter naast schiet. De eerste helft kenmerkt zich door veelvuldig balbezit van PEC Zwolle O17, dat echter beducht moet zijn voor de counter van de Tukkers. Nadat keeper Enver Spijodic eerst al een aanval van FC Twente O17 onschadelijk weet te maken, krijgt de thuisploeg in de 33 e minuut toch de deksel op de neus. De Zwolse verdediging krijgt de bal niet weg, waardoor FC Twente O17 de score kan openen. PEC Zwolle O17 is geenszins van slag. Een minuut later ligt de gelijkmaker al in het net als Max Leeflang van dichtbij kan scoren. Nog voor de rust komt de verdiende voorsprong op het bord. Miedema wordt in de diepte aangespeeld, maar kan alleen middels een handsbal gestuit worden. Uit de toegekende vrije trap komt de bal uiteindelijk weer bij Miedema, die de 2-1 binnenwerkt.

In de tweede helft laat PEC Zwolle O17 zien duidelijk de betere ploeg te zijn. Na een schitterende actie van El Ablak gaat de inzet van Miedema nog over. Even later heeft El Ablak een meesterlijke steekbal in huis op Rojer, die vervolgens fraai afrondt: 3-1. PEC Zwolle blijft aandringen en gaat op zoek naar een hogere score. Na een mooie pass van Che Groenewegen kan Thierry v.d. Bergh met zijn eerste balcontact scoren. Miedema kan de 5-1 scoren (zijn twaalfde alweer van de tweede seizoenshelft), nadat hij zelf de bal veroverd heeft. Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle O17 in het MAC3PARK stadion tegen Almere City FC O17 (aanvang 14.00 uur).

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O17 – FC Twente O17 5-1 (2-1)
Scheidsrechter: M.J. Langendoen

Opstelling
PEC Zwolle O17: Enver Spijodic,  Alagie Jabbie (70. Kay Ruiter) Sepp v.d. Berg, Max Leeflang ©, Matthew Benschop, Thomas v.d. Belt (52. Ibo Yildiz), Eliano Reijnders (74. Hachem Achmed),  Che Groenewegen, Giorney Rojer (64. Chardie Mpindi-Landu), Lars Miedema, Nassim El Ablak (70. Thierry v.d. Bergh)
FC Twente O17: V.d. Gouw, Heernink, Hilgers, Kluiver, Wonnink, Strijker, Terziqi, Huiberts, Musawi, Bosch, Oude Hengel.

Scoreverloop
34. Terziqi 0-1
35. Leeflang 1-1
38. Miedema 2-1
51. Rojer 3-1
71. V.d. Bergh 4-1
74. Miedema 5-1