Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Twente JO17-1

PEC Zwolle O17 begint met driepunter

PEC Zwolle O17 heeft haar eerste competitiewedstrijd gewonnen. In een spannende en meeslepende wedstrijd werd FC Twente O17 in het eigen MAC3PARK stadion met 2-1 verslagen.

Het eerste gevaar kwam van de gasten, maar keeper Melvin van de Beeten stond zijn mannetje. In de 16 e minuut kwam PEC Zwolle O17 op voorsprong. Aanvoerder Thomas van den Belt zette met een pass door het centrum Jeandrino van Loon vrij voor de keeper, waarna Van Loon koelbloedig afrondde: 1-0. Lang kon de ploeg van trainers Alexander Pallend en Dave Dubbink niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later lag de gelijkmaker namelijk al in het net. Na een schot op de paal reageerden de Tukkers het meest attent. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een interessant voetbalgevecht, met weliswaar niet veel kansen, maar wel tal van boeiende duels.

Ook de tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Na ruim een uur leek PEC Zwolle O17 opnieuw op voorsprong te komen. Na een prachtige individuele actie van Chip Engels schoot Lentini Caciano fraai en gericht in de bovenhoek. De redding van de Twentse keeper was echter even fraai. Enkele minuten later haalden de gasten een bal van de lijn. De tijd begon te dringen, maar toch kwam er een winnaar uit de strijd. Nadat een kopbal van FC Twente O17 in de handen van Van de Beeten belandde, wist PEC Zwolle O17 in de omschakeling gevaar te stichten. In kansrijke positie leverde de inzet van Max Koelen echter niet meer op dan een corner. Uit die corner kwam de bal via Rowan Mensink voor de voeten van Juules Kwant, die via een scrimmage de verdiende 2-1 scoorde. In blessuretijd waren de Zwollenaren nog twee keer in de buurt van een derde treffer, maar die kwam er niet. De winst daarentegen wel. Een prima start van de competitie.

Zaterdag 16 september staat de volgende competitiewedstrijd op het programma, in Den Haag tegen ADO Den Haag.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle O17 – FC Twente O17 2-1 (1-1)

Opstelling PEC Zwolle O17:
Van de Beeten, Benschop, Hose, Van Looy (65. Mensink), Dijkstra, Beelen, Engels (71. Spruijt), Van den Belt ©, Van Loon (64. Kwant), Bosch (59. Caciano), Koelen.

Opstelling FC Twente O17:
Zondag, Olde Scholtenhuis, Hilgers, Staring, Oosterwolde, Bosch, Yumusak, Everink, Musawi, Van Leeuwen, Agca.

Scoreverloop:
16. Van Loon 1-0
21. Agca 1-1
78. Kwant 2-1