sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Groningen JO17-1

Ruime overwinning PEC Zwolle O17

PEC Zwolle O17 heeft een zeer overtuigende overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van FC Groningen. De Zwollenaren zetten de Groningers continu onder druk en gaven ze geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. De ploeg van trainers Alexander Palland en Dave Dubbink domineerde, speelde goed positiespel, maar vergat dat in de score uit te drukken.

Bij rust was het dan ook maar slechts 1-0. Na ruim een half uur onderschepte Rowan Mensink de bal om vervolgens zelf af te ronden.
Direct na rust kon Mensink de score verdubbelen na een goede pass van Ferdi van Looy. PEC Zwolle O17 bleef de wedstrijd bepalen, maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat de wedstrijd definitief beslist werd. Met een fenomenale lob verschalkte Thomas van den Belt de Groningse keeper en zette de 3-0 op het scorebord. FC Groningen O17 kon alleen via de strafschopstip iets terugdoen. Het slotakkoord van de prima wedstrijd was weer voor PEC Zwolle O17. Na een goede steekpass van Yves Spruijt kon Maikel Bosch de strakke voorzet van Jeandrino van Loon binnentikken. Aanvoerder Van den Belt bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand op 5-1 door een voorzet van Juules Kwant fraai af te ronden.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle O17 in Rotterdam tegen Sparta O17.

PEC Zwolle O17 – FC Groningen O17: 5-1 (1-0).

Scheidsrechter: S.J.F. Huijs

Opstelling PEC Zwolle O17:
Van den Beeten, Hose, Van Looy, Halfwerk, Benschop (74. Dijkstra), Beelen, Mensink (66. Spruijt), Van den Belt, Koelen (71. Kwant), Van der Steege (74. Bosch) en Lentini (54. Van Loon).

Opstelling FC Groningen O17:
Hooiveld, Haddad, de Koe, Miquel, Poll, Sallinen, Van Kaam, Reiziger, Zwikstra, Balk en Slor.

Scoreverloop:
32. Mensink 1-0
41. Mensink 2-0
68. Van den Belt 3-0
74. FC Groningen O17 pen. 3-1
78. Bosch 4-1
80+1 Van den Belt 5-1