Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Groningen JO17-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O17 in ondertal naar winst

PEC Zwolle O17 heeft een knappe overwinning behaald op de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Op het harde en enigszins hobbelige veld begon PEC Zwolle O17 goed aan de wedstrijd.

Via een hard en laag schot van Rowan Mensink nam het in de zesde minuut de voorsprong. Vreemd genoeg werd de ploeg van trainers Alexander Palland en Dave Dubbink na die goal onrustig en had het moeite om het positiespel goed uit te voeren. Na ruim een half uur leek het een moeilijke middag te worden. Na een handgemeen met zijn tegenstander werd Jeraily Hose met rood van het veld gestuurd en moest PEC Zwolle O17 in de hitte verder met tien man. Echter in die laatste fase voor rust speelden de Zwollenaren heel sterk. Nadat keeper Joar Terpsta moest redden bij een grote kans van de thuisploeg kwam PEC Zwolle na een fraaie uitbraak via Lentini Caciano en Max Koelen op 0-2. In blessuretijd schoot Chip Engels via een vrije trap de ruststand zelfs naar 0-3.

In de tweede helft ging FC Groningen O17 op zoek naar de aansluitingstreffer, maar sprong het onzorgvuldig met de kansen om en was Terpstra een echte sta-in-de-weg. N a een overtreding op Caciano kreeg PEC Zwolle O17 de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Matthew Benschop zag zijn strafschop echter gekeerd worden. Nadat de Groningers net binnen het uur de 1-3 scoorden, was het de laatste 20 tegenhouden en de wedstrijd uitspelen voor PEC Zwolle O17, dat de overwinning niet meer in gevaar zag komen.

Woensdag 25 april sluit PEC Zwolle O17 de competitie af met een thuiswedstrijd in het MAC3PARK stadion tegen Sparta Rotterdam O17 (18.30 uur).

FC Groningen O17 - PEC Zwolle O17: 1-3 (0-3).

Scheidsrechter: Drijfhout

Opstelling PEC Zwolle O17: Terpstra, Hose, van Looy ©, Halfwerk, Benschop, Beelen, Engels (72. Van Loon), Mensink, Koelen (63. Dijkstra), Bosch (70. Kwant), Caciano.

Scoreverloop:
6. Mensink 0-1
39. Koelen 0-2
40+2. Engels 0-3
57. De Koe 1-3.