sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Emmen O17

PEC Zwolle O17 herpakt zich

Na twee weken van puntenverlies heeft PEC Zwolle O17 zich herpakt. FC Emmen O17 werd met 1-0 verslagen en daardoor blijft de voorsprong van twee punten op N.E.C. O17 in tact. De Zwollenaren begonnen goed aan de wedstrijd. Een voorzet van Kai Ruiter werd door Lars Miedema teruggelegd op Eliano Reinders. Zijn schot leverde niet meer op dan een corner. Even later kan een schitterende voorzet van opnieuw Miedema net niet door Chardie Mpindi-Landu tot doelpunt gepromoveerd worden. Na foutief uitverdedigen aan Zwolse kant kunnen de bezoekers voor het eerst gevaarlijk worden, maar Quinten v.d. Graaf weet redding te brengen. Na ruim twintig minuten moet de kruising PEC Zwolle O17 redden van een tegendoelpunt. In de laatste minuten voor rust zet de ploeg van trainers Alexander Palland en Martijn de Vogel nogmaals aan. Na een voorzet van Max Leeflang belandt de volley uit de draai van Miedema op de paal. Op slag van rust gaat een afstandsschot van Leeflang rakelings naast.

In de tweede helft probeert PEC Zwolle O17 de druk meer en meer op te voeren. Het levert kansen op voor Giorney Rojer, maar eerst wordt zijn schot van de lijn gehaald en even later is slechts een corner het resultaat. De tijd verstrijkt, het blijft 0-0, PEC Zwolle O17 gaat steeds meer tegen zichzelf en de tijd voetballen. Tien minuten voor tijd zet invaller Hachem Achmed goed door, weet de bal aan de zijlijn goed binnen te houden, waarna Miedema onverwoestbaar en onnavolgbaar de bal tegen de touwen jaagt: 1-0. De thuisploeg krijgt nog mogelijkheden om de 2-0 te scoren, maar Mpindi-Landu raakt de paal en een schot van Jake Aresti gaat over. In blessuretijd komt PEC Zwolle O17 goed weg. Een vrije trap van FC Emmen O17 gaat over alles en iedereen heen, waarna de bal via de binnenkant van de paal het veld weer inspringt. De opluchting na het laatste fluitsignaal was groot na de behaalde drie punten.

Volgende week speelt PEC Zwolle O17 om 15.00 uur in het MAC3PARK stadion de topper tegen de nummer twee van de ranglijst, N.E.C. O17. Toegang gratis via Ingang A. Steun de toppers van de toekomst in hun strijd om het kampioenschap!

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O17 – FC Emmen O17 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: A.H. Oolders

Opstelling
PEC Zwolle O17 : Quinten v.d. Graaf, Kay Ruiter, Alagie Jabbie, Max Leeflang ©, Thierry v.d. Bergh (78. Jeffrey Dijkstra), Ibo Yildiz, Eliano Reinders (69. Jake Aresti), Che Groenewegen, Giorney Rojer (64. Hachem Achmed), Lars Miedema, Chardie Mpindi-Landu (78. Lentini Caciano).
FC Emmen O17 : Jalving, Timmerman, Lucjies, Scholte, Margaritha, Aalderink, Dallinga, Carty Duchange, Quispel, Keen, Osazee.

Scoreverloop
‘72. Miedema 1-0