sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Emmen O17 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O17 pakt koppositie

PEC Zwolle O17 blijft goed presteren in de Eerste Divisie Hoog (de eerste zes ploegen plaatsen zich voor de Eredivisie). Door een 1-4 overwinning op FC Emmen O17 werd resoluut de koppositie gepakt. De Blauwvingers begonnen goed in de Jens-vesting in Emmen. Al in de eerste minuten werden enkele plaagstoten uitgedeeld. Het was echter Thomas v.d. Belt, die in de achtste minuut de score opende. Indribbelend haalde hij vanaf twintig meter prachtig uit en scoorde via de binnenkant van de paal. PEC Zwolle O17 domineerde, controleerde de wedstrijd en ging op zoek naar een tweede doelpunt. Geheel uit het niets viel echter aan de andere kant de gelijkmaker. Voor een ogenschijnlijke overtreding in het strafschopgebied op Sepp v.d. Berg werd niet gefloten, waarna van dichtbij kon worden binnengetikt. Na die gelijkmaker kwam de wedstrijd meer in evenwicht met over en weer kansen, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft was de ploeg van trainer/coach Alexander Palland de betere ploeg. Het kreeg meerdere kansen, maar vond telkens de goede keeper van FC Emmen O17 op haar weg. Tot de 74 e minuut. Nassim El Ablak, die al meerdere malen het van afstand had geprobeerd, kwam vanaf de linkerkant naar binnen en haalde vanaf de punt van het strafschopgebied even fantastisch als verwoestend uit. Via de binnenkant van de kruising verdween de bal in het net. Een juweel van een doelpunt! PEC Zwolle liet er vervolgens geen gras over groeien en deelde direct de genadeklap uit. In een tijdsbestek van drie minuten werd de overwinning veiliggesteld. Na een razendsnelle counter stuitte Lars Miedema nog op de keeper, maar in de rebound rondde Giorney Roijer wel af, waarna Miedema een fout in de Drentse verdediging afstrafte en zijn wekelijkse doelpunt meepakte.

Zaterdag 11 maart is in het MAC3PARK stadion FC Volendam O17 de tegenstander van PEC Zwolle O17 (15.00 uur).

Wedstrijdstatistieken
FC Emmen O17 - PEC Zwolle O17 1-4 (1-1)
Scheidsrechter: E.C. ter Mate

Opstellingen
FC Emmen O17 : Jalving, Timmerman, Luchies, Verheul, Margaritha, Aalderink, Dallinga, Carty Duchange, Quispel, Keen, Roosken.

PEC Zwolle O17 : Quinten v.d. Graaf, Alagie Jabbie (73. Thierry v.d. Bergh), Sepp v.d. Berg, Max Leeflang ©, Matthew Benschop, Thomas v.d. BeIt, Ibo Yildiz (64. Eliano Reijnders), Che Groenewegen, Giorney Rojer (Chardie Mpindi Landu), Lars Miedema (78.Sander v.d. Meer), Nassim El Ablak (78. Hachem Achmed).

Scoreverloop
v.d. Belt 0-1
Roosken 1-1
El Ablak 1-2
Rojer 1-3
Miedema 1-4