sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - AZ JO17-1

PEC Zwolle O17 valt in herhaling

Al weken speelt PEC Zwolle O17 goed en dominant voetbal en ontwikkelen de spelers zich naar behoren. Ook scoort de ploeg echter al weken erg moeilijk en krijgt het op bepaalde momenten te makkelijk tegengoals. Het team pakt, gelet op het spel dat op de mat gelegd wordt, dan ook te weinig punten. De wedstrijd tegen AZ O17 in het MAC3PARK stadion was een blauwdruk van het beeld van de laatste weken.

PEC Zwolle O17 krijgt in de tweede minuut een grote kans de score te openen, maar Yves Spruijt weet de aanval, die hij samen met Maikel Bosch opzette, niet te bekronen. Zoals ook al vaker de laatste weken is het in de tegenaanval wel raak, nadat de scheidsrechter een overtreding op Ferdi van Looy over het hoofd ziet. Het is het begin van een levendige, interessante wedstrijd met kansen over en weer. Thomas Beelen ziet zijn schot gepakt worden door de uitblinkende keeper van AZ O17. Aan de andere kant redt Joar Terpstra met zijn voet.  In de 23 e minuut is er weer een fraaie Zwolse aanval opgezet door Spruijt en Bosch. Spruijt komt niet tot scoren, maar waar iedereen denkt aan een strafschop geeft de scheidsrechter die op advies van zijn assistent niet. Vijf minuten later zit het de thuisploeg ook niet mee. Een vrije trap van Chip Engels verdwijnt via de onderkant van de lat en de keeper naast de goal. Uit het niets komt AZ O17 op 0-2 als AZ O17 spits Van der Heijden de te ver uit zijn goal gekomen keeper Terpstra kan omspelen en de bal in het lege doel schiet.

Na exact twintig seconden in de tweede helft nog maar weer eens het bewijs dat het in deze fase van de competitie niet mee zit voor de ploeg van trainers Alexander Palland en Dave Dubbink. De ver mee opgekomen rechtsback Jeraily Hose ziet zijn inzet via de keeper en de paal slechts een corner opleveren. De Alkmaarders weten wel raad met de kansen. Na een snelle tegenaanval kan Van der Heijden zijn derde van de middag scoren en daarmee de wedstrijd beslissen.  Na ruim een uur krijgt PEC Zwolle na een lichte overtreding op Jeandrino van Loon een strafschop. Thomas van den Belt kan zijn prima wedstrijd niet bekronen met een doelpunt. Via de paal en de rug van de keeper gaat de bal niet over de doellijn.

Door deze nederlaag is PEC Zwolle O17 terug te vinden op de zesde plaats van de ranglijst.  Zaterdag 7 april speelt PEC Zwolle O17 om 15.15 uur in het MAC3PARK stadion tegen PSV O17.

PEC Zwolle O17 – AZ O17 0-3 (0-2)

Scheidsrechter:  Drijfhout

Opstelling PEC Zwolle O17:   Terpstra, Hose, van Looy, Halfwerk, Dijkstra (41. Klooster), Beelen (47. Mensink), Engels (59. Kwant), Van den Belt, Spruijt (56. Van Loon), Bosch en Caciano.

Scoreverloop:
3. Van der Heijden 0-1
35. Van der Heijden 0-2
55. Van der Heijden 0-3