sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag AZ JO17-1 - PEC Zwolle

Wel complimenten maar geen punte voor PEC Zwolle O17

Op een bitterkoud AFAS trainingscomplex, waar de snijdende wind bovendien vrij spel had, heeft PEC Zwolle O17 wederom laten zien terecht bij de beste acht ploegen van Nederland te horen. Ook in Alkmaar kreeg de ploeg de complimenten voor het spel en de ontwikkeling van het team en meerdere spelers. Na afloop stond het echter wel met lege (en koude) handen. De ploeg van trainers Alexander Palland en Dave Dubbink snuffelt steeds vaker aan de top van Nederland, maar komt daar op enkele aspecten en posities nog te kort voor.

PEC Zwolle O17 begon goed aan de wedstrijd en ging ook beter dan AZ O17 met de lastige omstandigheden om. In de vijfde minuut leek er een overtreding op Lentini Caciano in het strafschopgebied gemaakt te worden, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Even later was Max Koelen het eindstation van een goede aanval, zijn schot ging echter over. De eerste keer dat de thuisploeg in het doelgebied van de Zwollenaren kwam, was het wel direct raak. In de 14 e minuut schoot aanvoerder Franken raak. Met name in de eerste helft bleef PEC Zwolle O17 de betere ploeg, kreeg ook diverse mogelijkheden, maar na ruim een half uur leek AZ O17 de wedstrijd te beslissen door de 2-0 te scoren. Voor rust kwam de spanning echter terug in de wedstrijd. Uitblinker Thomas Beelen zette met een prachtige pass Dani van der Steege vrij voor de keeper. Van der Steege rondde vervolgens koel af: 2-1. Op slag van rust leek Van der Steege ook de 2-2 te scoren, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft was de 54 e minuut illustratief voor de wedstrijd. Aanvoerder Thomas van den Belt zette met een prachtige pass Max Koelen aan het werk. Koelen kwam van de rechterflank naar binnen en zijn schot leek op weg naar de verre kruising, maar de wind gaf de bal net iets te veel hoogte mee. In de tegenaanval scoorde AZ O17 na een fraaie individuele actie in het strafschopgebied wel. PEC Zwolle O17 ging weer op zoek naar de aansluitingstreffer, raakte via Caciano nog wel de paal, maar in blessuretijd bepaalde de thuisploeg de eindstand op 4-1.

Volgende week dinsdag (20 maart) speelt PEC Zwolle de uitwedstrijd bij Ajax O17 en volgende week zaterdag (24 maart) is de return tegen AZ O17 in het MAC3PARK stadion (15.15 uur).

AZ O17 - PEC Zwolle O17: 4-1 (2-1).

Scheidsrechter: dhr. Karremans

Opstelling AZ O17:   Bakker, Dekkers, Franken, Goudmijn, Eliasar (50. Van der Heijden), Kewal, Guebli, Dirks, Kamara (74. Jansen), Griffith en Gullit.

Opstelling PEC Zwolle O17:  Terpstra, Hose, Van Looy, Halfwerk (41. Klooster), Dijkstra (63. Mensink), Beelen, Engels (69. Spruijt), Van den Belt, Koelen (69. Van Loon), Van der Steege (56. Bosch) en Caciano.

Scoreverloop :
14. Franken 1-0
35. Griffith 2-0
38. 
Van der Steege 2-1
54. Franken 3-1
80+1. Jansen 4-1