sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Alpense Boys O17

PEC Zwolle O17 houdt het lang spannend

In een miezerig MAC3PARK stadion heeft PEC Zwolle O17 wederom drie punten behaald. Alphense Boys werd met 2-0 verslagen. Ondanks dat de ploeg van trainer/coach Alexander Palland de gehele wedstrijd de betere ploeg was, met op het middenveld een goed spelende Thomas v.d. Belt, duurde het tot diep in de tweede helft voordat de winst definitief veilig gesteld werd. De uitwedstrijd tegen de ploeg uit Alphen werd in januari met 1-0 verloren. De Zwollenaren waren dus gewaarschuwd. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Al in de derde minuut schoot Ibo Yildiz een vrij trap tegen de touwen: 1-0/ Gedurende de hele eerste helft had PEC Zwolle O17 het initiatief, maar creëerde het niet veel kansen. Doordat doelman Quinten v.d. Graaf attent was op slag van rust bij een snelle uitbraak van de gasten was de ruststand 1-0.

In de beginfase van de tweede helft kregen de Zwollenaren meerdere uitgelezen kansen om de score uit te breiden. Na een pass van Yildiz stuitte Lars Miedema, na een prima aanname, op de keeper. Eliano Reijnders verschafte met een schitterende pass Nassim El Ablak een vrije kans, slechts een corner was het resultaat. Even later was het El Ablak die Reijnders voor de keeper zette, maar weer kon de keeper van Alphense Boys O17 redding brengen. PEC Zwolle O17 bleef nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Omdat Reijnders nogmaals, dit keer na een subtiel balletje van Miedema, op de keeper stuitte, bleef het spannend in het MAC3PARK stadion. Pas vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Sepp v.d. Berg onderschepte de bal, zette goed door en stelde El Ablak in staat te scoren.

Door deze overwinning blijft PEC Zwolle O17 koploper. Volgende week zaterdag speelt het in Nijmegen tegen NEC O17, dat met twee punten minder op de tweede plaats staat.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O17 – Alphense Boys O17 2-0 (1-0)
Scheidsrechter: A.J.M. van Loon  

Opstellingen
PEC Zwolle O17: Quinten v.d. Graaf,  Kay Ruiter, Sepp v.d. Berg, Max Leeflang ©, Matthew Benschop, Ibo Yildiz (79. Che Groenewegen), Eliano Reijnders (77. Giorney Rojer), Thomas v.d. Belt, Chardie Mpindi-Landu (77. Hachem Achmed), Lars Miedema, Nassim El Ablak (75. Sander v.d. Meer).

Alphense Boys O17: IJzendoorn, Jeddaioui, Van der Straaten, Duiker, Pata, Van Zoest, Hamulic, Bergwerff, Van der Pijl, Van Steijn, Saeijs.

Scoreverloop 
3. Yildiz 1-0
74. El Ablak 2-0