sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Almere City O17

De groei van PEC Zwolle O17

Voor de winterstop kwam PEC O17 uit in de Eredivisie. De ploeg slaagde er met een negende plaats net niet in om bij de eerste acht te komen en zodoende in de tweede seizoenshelft in de Super-Eredivisie uit te mogen komen. Daardoor speelt de ploeg van trainers Alexander Palland en Martijn de Vogel nu in de Eerste Divisie Hoog. En in deze tweede seizoenshelft vallen alle puzzelstukjes in elkaar. De ploeg is gegroeid, speelt volwassen en heeft in elke linie voldoende kwaliteit. De doelstelling om bij de eerste zes te eindigen, waardoor er volgend seizoen weer in de Eredivisie gespeeld mag worden, is met nog vijf wedstrijden te spelen al een zekerheid. Sterker, de ploeg heeft een grote voorsprong op de nummers twee (N.E.C.) en drie (sc Heerenveen), waardoor het kampioenschap een reëel doel is. Afgelopen zaterdag was Almere City FC O17 de volgende ploeg die aan de zegekar gebonden werd.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Een vrije trap werd rakelings over geschoten. Daarna nam PEC Zwolle O17 het heft in handen. Na een schot van Chardie Mpindi-Landu ging de rebound via Sepp v.d. Berg naast. Max Leeflang stuurde met een schitterende pass met de buitenkant van zijn schoen Che Groenewegen weg, die echter op de keeper van de polderbewoners stuitte. Na een half uur kwam de voorsprong wel op het scorebord. Thomas v.d. Belt zette met een mooie pass Mpindi-Landu aan het werk, zijn voorzet werd door Lars Miedema via een verdediger van Almere City FC O17 in het doel gewerkt. Op slag van rust toonde scheidsrechter Van Etten de spits van Almere City FC O17 de rode kaart wegens een natrappende beweging.

De tweede helft was, ook door het numerieke overwicht, geheel voor de Zwolse koploper. Er was zelfs sprake van een heus Zwols kwartiertje. Na een voorzet van Giorney Rojer kon Mpindi-Landu aannemen en afdrukken: 2-0. De 3-0 van Rojer was het hoogtepunt van de middag. Na een fantastische aanval over vele schijven, waarbij de numerieke meerderheid volop werd uitgebuit, was Rojer het eindstation. Leeflang kon van dichtbij, na weer een voorzet van Rojer, de 4-0 binnentikken. Na die 4-0 ging PEC Zwolle O17 nog wel op zoek naar meer doelpunten, maar de finesse uit het Zwols kwartiertje was niet meer aanwezig. Er was nog wel ruimte om Zuid-Afrikaan Jake Aresti zijn competitiedebuut voor PEC Zwolle O17 te laten maken.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle O17 in Rotterdam tegen Sparta O17.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O17 – Almere City FC O17 4-0 (1-0)
Scheidsrechter: J.M. van Etten

Opstelling PEC Zwolle O17 : Quinten v.d. Graaf, Kay Ruiter (51. Thierry v.d. Bergh), Sepp v.d. Berg, Max Leeflang ©, Matthew Benschop, Thomas v.d. Belt, Ibo Yildiz, Che Groenewegen (62. Eliano Reinders), Giorney Rojer (62. Hachem Achmed), Lars Miedema, Chardie Mpindi-Landu (59. Jake Aresti).

Scoreverloop
30. Miedema 1-0
43. Mpindi-Landu 2-0
56. Rojer 3-0
59. Leeflang 4-0