sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax JO17-1

PEC Zwolle O17 laat kans op punt liggen

In de openingswedstrijd van de kampioenspoule van de eredivisie heeft PEC Zwolle O17 nipt van Ajax O17 verloren: 1-2. In een enerverende en gelijk opgaande eerste helft nam de thuisploeg in de zesde minuut brutaal de leiding .

Na een overtreding op Max Koelen in het strafschopgebied schoot aanvoerder Thomas van den Belt de toegekende strafschop onberispelijk binnen. Twee minuten later tekende Brian Brobbey voor de gelijkmaker na een fraaie afronding. PEC Zwolle O17 was door die gelijkmaker echter niet van slag en kreeg direct via Dani van der Steege een goede kopkans. De spits van de Amsterdammers, Brobbey, liet even later zien niet alleen de fysieke, maar ook de technische kwaliteiten van een killer te hebben door een foutieve terugspeelbal van de Zwollenaren op te pikken en de 1-2 te scoren. Halverwege de eerste helft liet ook Van den Belt zien over voldoende technische kwaliteiten te beschikken. Als eindstation van een fraaie Zwolse aanval lifte hij de bal maar net over het doel.

In de tweede helft trok Ajax O17 de wedstrijd naar zich toe. Het ging op zoek naar de beslissing en PEC Zwolle O17 had moeite om voetballend een aandeel te houden. Keeper Joar Terpstra moest in de tweede helft dan ook diverse malen handelend optreden en zijn ploeg in de wedstrijd houden. Bij het ingaan van de blessuretijd stond nog altijd de 1-2 op het scorebord en kon invaller Yves Spruijt alleen op de Amsterdamse keeper afgaan. Die kwam echter in twee instanties als winnaar uit de strijd waardoor PEC Zwolle O17 geen punt overhield aan de boeiende wedstrijd.

Volgende week zaterdag gaat PEC Zwolle O17 op bezoek bij PSV O17.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O17 – Ajax O17: 1-2 (1-2)

Scheidsrechter: J.M.A. van Hal

Opstelling PEC Zwolle O17:
Terpstra, Benschop, Hose, van Looy, Dijkstra (41. Halfwerk), Mensink (57. Beelen), Engels (72. Brinkman), Van den Belt, Koelen, Van der Steege (61. Kwant) en Caciano (53. Spruijt).

Opstelling Ajax O17:
Reiziger, Hoever, Fosu-Mensah, Musampa, Douglas, Van Gelderen, Sint, Taylor, Brobbey, Warmerdam en Zamani.

Scoreverloop:
6. Van den Belt pen. 1-0
8. Brobbey 1-1
12. Brobbey 1-2