Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag ADO Den Haag JO17-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O17 wint in Den Haag

PEC Zwolle O17 heeft dit weekend goede zaken gedaan. Na een attractieve wedstrijd op bezoek bij ADO Den Haag O17, gingen de punten mee in de tas naar Zwolle. Een zeer spannende wedstrijd werd in de slotfase in het voordeel van de Zwollenaren beslist.

Al binnen een minuut kregen beide ploegen een kans om de score te openen. De toon was daarmee gezet. In de 13 e minuut leken de Zwollenaren op voorsprong te komen. Na een goede aanval over links via Chip Engels en Matthew Benschop, kon Maikel Bosch vrij koppen, maar zijn kopbal ging over. In de tegenaanval was het aan de andere kant wel raak. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoten de Hagenaars met scherp: 1-0. PEC Zwolle O17 was door de tegengoal echter niet van slag. Thomas Beelen probeerde het van afstand, maar zag zijn schot tegen de onderkant van de lat ketsen. De ploeg van trainer Alexander Palland werd sterker en sterker en kwam na een half uur verdiend op gelijke hoogte. Jeandrino van Loon speelde op rechts de sterk spelende Jeraily Hose vrij, die de trekker overhaalde: 1-1. Nog voor rust kwam PEC Zwolle O17 op een 1-2 voorsprong. Engels legde na een goede actie op de achterlijn de bal terug op Jeffrey Dijkstra, die droog uithaalde.

Het eerste deel van de tweede helft kwam PEC Zwolle O17 veel minder sterk voor de dag. ADO Den Haag O17 kwam dan ook weer op gelijke hoogte. Na balverlies op het Zwolse middenveld kon ADO Den Haag O17 van afstand schieten. De lat bracht nog redding, de rebound werd echter wel binnengeschoten: 2-2. In de laatste tien minuten gingen beide ploegen voor de winst, maar PEC Zwolle O17 kreeg het meeste overwicht. Met name aan de rechterkant lagen er mogelijkheden via Juules Kwant. Een teruggelegde bal op Dani van der Steege werd tot corner verwerkt. Na weer een actie van Kwant stuitten zowel Van der Steege, als Benschop op de Haagse keeper. Vlak voor tijd kwam de winnende goal alsnog. Net als vorige week was Kwant de matchwinner. In blessuretijd was er nog een goede redding van Melvin van den Beeten nodig om de winst veilig te stellen. Een smetje op de goede overwinning was het uitvallen van uitblinker Ferdi van Looy, met naar het zich liet aanzien, een gebroken neus.

Zaterdag 23 september as speelt PEC Zwolle O17 in het MAC3Park stadion tegen Vitesse O17. Dit duel begint om 15.30 uur.

Wedstrijdstatistieken
ADO Den Haag O17 - PEC Zwolle O17: 2-3 (1-2).

Scheidsrechter: W. Timmers

Opstelling ADO Den Haag O17:
Morauw, Le Couvreur, de Vreede, Verbeek, Koc, Hartemink, Roeg, van Kleef, Rottier, Steijn en Dekker.

Opstelling PEC Zwolle O17:
Van den Beeten, Hose, Van Looy, Tomas, Benschop, Beelen (60. Mensink), Engels, Van den Belt, Van Loon (64. Kwant), Bosch (64. Van der Steege) en Dijkstra (74. Spruijt).

Scoreverloop:
14. ADO Den Haag 1-0
29. Hose 1-1
34. Dijkstra 1-2
54. ADO Den Haag 2-2
79. Kwant 2-3