Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Vitesse JO16-1 - PEC Zwolle

Onnodige nederlaag voor PEC Zwolle O16

Op 9 september speelde PEC  Zwolle O16 de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Vitesse O16. Met een gehavende ploeg, vier spelers ontbraken wegens blessures, werd naar Papendal afgereisd. 

De Zwollenaren wilden revanche nemen voor de nederlaag van vorige week tegen FC Utrecht O16 en gingen voortvarend van start. De eerste minuut was nog niet voorbij of spits Kevin Huzink had, door verkeerd uitverdedigen,  de 1-0 al op zijn schoen. De doelman van Vitesse O16 voorkwam dit echter ten koste van een hoekschop. Nog geen drie minuten later was daar al de tweede grote mogelijkheid voor PEC Zwolle, maar helaas ging de iets te harde voorzet van Jarno Westerman, na een heerlijk pass van Mike van Ekeren, voorlangs. De Arnhemmers konden hier slechts een kopbal, die over ging, tegenover zetten. Zo ontstond er een leuke wedstrijd, waarbij het spel op en neer golfde, de inzet groot was, er leuk gecombineerd werd en er natuurlijk ook af en toe fouten gemaakt werden.  Zo ook in de 26e minuut, toen Damian Halfwerk een ongelukkige, lichte overtreding maakte in het strafschopgebied. Ondanks dat alle Blauwvingers op de lijn stonden werd de breed gelegde bal snoeihard ingeschoten: 1-0. PEC Zwolle probeerde de achterstand zo snel mogelijk weg te werken, maar moest het vaak afleggen tegen het fysiek sterke Vitesse, waarbij de scheidrechter af en toe veel toe liet. In de laatste fase van de eerste helft werd er niet meer gescoord.

In de rust motiveerde trainer/coach gaf Henry van der Vegt zijn spelers om op dezelfde wijze door te gaan en dat er nog niets verloren was. In minuut 43 stond echter bijna de 2-0 op het scorebord toen keeper Douwe Knevel  de bal in de voeten van de tegenstander plaatste. Enkele minuten hierna kreeg Arenchelo Leito twee grote mogelijkheden om zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle te maken, waarbij vooral de laatste, toen hij alleen op de doelman uit Arnhem afging, al door velen werd geteld. De Zwollenaren bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker en hadden in deze fase van de strijd een veldoverwicht en zoals je dan vaker ziet, valt het doelpunt aan de andere kant. Bij één van de spaarzame uitvallen van Vitesse werd niet goed verdedigen gelijk afgestraft: 2-0. Het enige dat PEC Zwolle hier nog tegenover kon stellen, was een bal op de lat van de ingevallen Alphadio Balde en zo leden de Blauwvingers een ongelukkige maar bovenal onnodige nederlaag.

Op 16 september om 13.00 uur speelt  PEC Zwolle O16 in Wijdewormer de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AZ.

Wedstrijdstatistieken
Vitesse O16 - PEC Zwolle O16: 2-0 (1-0).

Opstelling PEC Zwolle O16:
PEC Zwolle O16: Douwe Knevel, Levay Klooster (70. Rik Koelewijn), Damian Halfwerk, Yannick Brinkmann, Darrel Lemmert, Mike van Ekeren, Finn van Kommer (50. Colin Lamptey-Lawson), Daijiro Chirino, Jarno Westerman, Kevin Huzink, Arenchelo Leito (56. Alphadio Balde).

Scoreverloop:
26. 1-0 Vitesse O16
71. 2-0 Vitesse O16