sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Sparta Rotterdam O16

PEC Zwolle 016 pakt eerste overwinning in de kampioenspoule

Op 24 februari speelde PEC Zwolle 016 de eerste thuiswedstrijd in de kampioenspoule tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. De Zwollenaren hadden de eerste twee (uit)wedstrijden verloren.

Het eerste kwartier gebeurde er echter weinig. De Zwollenaren hadden wel iets meer het initiatief. De eerste echte mogelijkheid was voor PEC Zwolle O16 in de zestiende minuut en dit resulteerde direct in de 1-0. Thomas v.d. Belt zette met een mooi pass Jeandrino van Loon vrij voor de keeper, die de aanval fraai afrondde. Daarna werd er door beide ploegen hard gewerkt, maar tot echte kansen kwam het verder niet. De teams waren aan elkaar gewaagd. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd Sparta Rotterdam O16 iets sterker en in de 37e minuut stond uit het niets de 1-1 op het scorebord. Door een fout achterin stond het twee minuten later zelfs 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In de rust gaf trainer/coach Niek Loohuis aan dat zijn spelers agressiever moesten worden in de tweede helft en dat op dit niveau iedereen voor 100% op scherp moest staan. De spelers hadden zijn woorden goed opgenomen, want al in de 48e minuut werd de gelijkmaker gemaakt. Van Loon gaf een assist op Rowan Mensink, die op mooie wijze de 2-2 binnenschoot. De spelers uit Zwolle drukten door en drie minuten later zorgde Dani van der Steege voor de 3-2 na aangeven van Max Koelen. Hierna ontstond er een heerlijk voetbalgevecht met af en toe pittige duels. De Spartanen wilden hier niet verliezen en gingen fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. De spelers uit Zwolle hielden echter stand en invaller Chip Engels maakte in blessuretijd na een fout van de keeper zelfs nog de 4-2. De eerste overwinning van PEC Zwolle 016 op dit niveau was een feit. Een mooie prestatie van het gehele team. Op 4 maart om 12.45 uur speelt PEC Zwolle 016 in het MAC3PARK stadion de volgende wedstrijd  tegen de leeftijdgenoten van koploper Feyenoord.

Wedstrijdstatistieken
 PEC Zwolle 016 - Sparta Rotterdam 016 4-2 (1-2)

Opstelling
PEC Zwolle 016 : Jannick de Lange, Kay Ruiter, Carlos Tomas, Ferdi van Looy, Jeffrey Dijkstra, Rowan Mensink, Lentini Caciano (56. Raychaintelo Knol), Thomas v.d. Belt, Jeandrino v. Loon (74. Chip Engels), Dani v.d. Steege, Max Koelen (61. Mark v.d. Werff).

Scoreverloop
16. J. v. Loon                                     1-0
37. Sparta Rotterdam 016               1-1
39. Sparta Rotterdam 016               1-2
48. R. Mensink                                  2-2
51. D. v.d. Steege                              3-2
80+1. C. Engels                                 4-2