sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Sparta Rotterdam O16 - PEC Zwolle

PEC Zwolle 016 verliest twee punten bij Sparta Rotterdam 016  

Op 22 april speelde PEC Zwolle 016 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam.

De Spartanen hadden in de beginfase iets meer balbezit dan de Zwollenaren, maar tot echte mogelijkheden leidde dit niet. De eerste de beste kans van de wedstrijd was voor Sparta Rotterdam 016 en werd veroorzaakt door Mark v.d. Werff, die de bal niet goed terugspeelde op doelman Jannick de Lange. Gelukkig voor de Zwollenaren voorkwam De Lange een 1-0 achterstand. Een paar minuten later werd er eindelijk een vloeiende combinatie door de Zwollenaren op de mat gelegd: Lentini Caciano speelde V.d. Werff aan, maar zijn voorzet werd onderschept door de doelman van de Rotterdammers. PEC Zwolle 016 kwam beter in het spel en in de 25e minuut kopte Dani v.d. Steege naast na een voorzet van Jeffrey Dijkstra. Vlak voor rust werd een mooie voorzet van diezelfde opkomende Dijkstra ook door de keeper van Sparta Rotterdam 016 gepakt. De rust werd zodoende bereikt met een 0-0 stand.

In de rust toonde trainer/coach Niek Loohuis zijn ongenoegen over het vertoonde spel en motiveerde hij zijn spelers om er in de tweede helft vol tegenaan te gaan. Dit leidde vlak na rust tot drie grote kansen: eerst ging een voorzet van Dijkstra voorlangs, had Rowan Mensink een vrije schietkans, die door de doelman tot hoekschop werd verwerkt, en kopte de ingevallen Maikel Bosch in de handen van de keeper. In de resterende tijd ontstonden er voor beide elftallen geen echte mogelijkheden meer. Wel werd er nog een doelpunt van Carlos Tomas terecht wegens buitenspel afgekeurd en kopte V.d. Steege in blessuretijd nog een bal over. Gezien de mogelijkheden voor de Zwollenaren in de tweede helft had een overwinning er ingezeten. De wedstrijd eindigde echter zoals deze begon: 0-0.

Op 6 mei om 12.45 uur speelt PEC Zwolle 016 in het MAC3PARK stadion de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV.

Wedstrijdstatistieken
Sparta Rotterdam 016 - PEC Zwolle 016 0-0

Opstelling
PEC Zwolle 016 : Jannick de Lange (41. Jorick Mensink), Max Koelen (68. Riley Klaverweide), Carlos Tomas, Ferdi van Looy, Jeffrey Dijkstra, Lentini Caciano, Rowan Mensink, Redwane Hammouchi (41. Maikel Bosch), Jeandrino v. Loon, Dani v.d. Steege, Mark v.d. Werff (68. Dylano Wolters).