sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Sparta Rotterdam JO16-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle JO16 neemt revanche 

Op 7 april speelde PEC  Zwolle O16 de uitwedstrijd in Rotterdam tegen de leeftijdsgenoten van Sparta. De thuiswedstrijd was met 1-4 verloren, tijd voor revanche. Na een 1-0 achterstand met de rust stelden de Zwollenaren in de tweede helft orde op zaken, een dikverdiende 1-4 overwinning was het eindresultaat.

PEC Zwolle probeerde zo snel mogelijk het verschil te maken en in de tweede minuut was dit bijna gelukt. Jarno Westerman ging er aan de rechterzijde vandoor, maar zijn voorzet ging voorlangs. Nog geen drie minuten later kopte Kevin Huzink een assist van Aranchelo Leito op de lat. Wat een heerlijk begin van de ploeg uit Zwolle. De Spartanen konden in de twaalfde minuut pas iets terug doen,  maar gelukkig ging ook dit schot voorlangs. In deze fase golfde het spel nog op en neer en het was weer PEC Zwolle dat in de zeventiende minuut een grote kans creëerde. Leito liep alleen op de doelman van Sparta af, maar scoorde helaas niet. De Zwollenaren waren vanaf dit moment heer en meester en legden de ene na de andere mooie combinatie op de mat, maar kwamen maar niet tot scoren. Ook in de 30e minuut niet toen Levay Klooster Leito in stelling bracht, maar het lukte de uitblinker niet om het verschil tussen beide ploegen in een doelpunt uit te drukken. Sparta kwam af en toe nog tot een uitval, maar had niets meer te vertellen. Ook Huzink lukte het in de 37e minuut niet. Na een onoplettendheid in de Zwolse verdediging was het Sparta Rotterdam, dat vlak voor rust toesloeg. Dit tot ontsteltenis van iedereen. En  zo werd na een goede eerste helft met mooi voetbal de rust met een onverdiende 1-0 achterstand bereikt.

In de rust gaf trainer/coach Henry v.d. Vegt aan, dat het team prima voetbalde, de totale controle had en op dezelfde wijze in de tweede helft moest doorgaan, maar wel moest gaan scoren. Sparta begon de tweede helft zoals het de eerste helft eindigde namelijk met vijf verdedigers. Het was één van deze verdedigers, die PEC Zwolle in minuut 43 in het zadel hielp. Na een misser kon Westerman Leito in stelling brengen en deze buitenkans werd eindelijk benut: 1-1. Nog geen vijf minuten later was er eindelijk gerechtigheid. Na een handsbal van een Spartaan, kwam de bal bij Westerman. Zijn schot belande via een been van een verdediger in het net: 1-2. PEC Zwolle vond dit echter niet genoeg en wilde het verschil in kwaliteit ook tot uitdrukking brengen in de score. Tijdens de spaarzame uitvallen van Sparta stond doelman Damian van Drenth steeds op de goede plaats. In de 63e minuut was het wederom Leito, die na een pass van Huzink, weliswaar in tweede instantie, de doelman uit Rotterdam passeerde: 1-3. De koek was echter nog niet op. In de 70e minuut werd Finn van Kommer door Mike v. Ekeren aangespeeld. Van Kommer speelde zichzelf fraai vrij en schoot  heel mooi de 1-4 op het scorebord. In de laatste minuten van deze heerlijke wedstrijd waren er nog mogelijkheden voor Van  Ekeren en Huzink, maar de eindstand bleef echter 1-4.

Op 21 april speelt PEC Zwolle O16 om 12.00 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Volendam. In deze wedstrijd wordt beslist weke ploeg er uiteindelijk eerste wordt in deze poule.

Sparta Rotterdam  JO16 - PEC Zwolle JO16: 1-4 (1-0).

Opstelling PEC Zwolle O16 : Van Drenth, Lamptey-Lawson (61. Olde Weghuis), Chirino, Klooster (72. Van Enk), Lemmert (77. Krijt), Koelewijn, Van Ekeren, Van Kommer (74. Jansen), Leito, Huzink en Westerman (67. Brinkmann).

Scoreverloop:
38. Kuperus 1-0
43. Leito 1-1
48. Westermann 1-2
63. Leito 1-3
70. Van Kommer 1-4