sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Sparta Rotterdam JO16-1

PEC Zwolle JO16 lijdt onverwachte nederlaag 

Op 27 januari speelde PEC Zwolle O16 de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam O16. Twee maanden geleden bleven de punten na een doelpuntrijk duel in Zwolle en gezien het spelniveau van vorige week waren de verwachtingen bij PEC Zwolle hooggespannen. De Spartanen wensten dit keer echter niet mee te werken en namen onverwacht alle punten mee naar Rotterdam.

PEC Zwolle begon gelijk goed aan de wedstrijd en trok het initiatief naar zich toe. Er werd snel druk gezet en in de vijfde minuut leidde dit tot de eerste mogelijkheid voor Finn van Kommer. Zijn schot ging echter net over. De Zwollenaren hadden het eerste kwartier veel balbezit, maar echte grote kansen werden er vervolgens niet gecreëerd, dit in tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week. Sparta had de tactiek aan PEC Zwolle aangepast en speelde zeer compact met een 5-3-2 opstelling. De ploeg had de intentie om het positiespel en de aanvalsdrift van de middenvelders van PEC Zwolle te ontmantelen en dat lukte goed. Na circa twintig minuten kantelde het wedstrijdbeeld. Kort achterelkaar kregen de Rotterdammers twee grote kansen, maar doelman Douwe Knevel redde beide keren fraai. Na 22 minuten kwam Sparta door slordig verdedigen aan Zwolse zijde echter wel op 0-1. Het zelfvertrouwen bij de Spartanen, die al twee wedstrijden verloren hadden, steeg en de Zwollenaren kregen het steeds moeilijker en werden slordiger. Na een mooie aanval bracht Sparta in de 31e minuut de stand zelfs op 0-2 en liep PEC Zwolle steeds meer achter de feiten aan. Vlak voor rust had Jarno Westerman de aansluitingstreffer kunnen maken, toen hij door een steekbal vrij op de doelman af kon lopen, maar zijn schot werd gekeerd.

In de rust was trainer/coach Henry van der Vegt dan ook ontevreden over het feit, dat het team na de goede eerste twintig minuten alles een tempo lager ging doen; half druk zetten op de tegenstander, minder energie stekem in het vrijlopen en bovenal niet stevig genoeg de duels aangaan.
Na een snelle aansluitingstreffer konden de Zwollenaren wellicht weer terugkomen in de wedstrijd. In de 48e minuut was het wel een Zwollenaar die scoorde. Levay Klooster wilde de bal terugspelen op doelman Knevel, maar passeerde hem met een lob: 0-3. Hierna probeerde Van der Vegt met twee wissels de Zwolse ploeg weer op het juiste spoor te krijgen. Sparta liet het allemaal over zich heen komen. De Zwollenaren hadden het moeilijk en kwamen er niet meer door heen, steeds minder acties lukten. In de 67e minuut was er nog even hoop toen Thom Olde Weghuis er eindelijk een keer doorkwam en alleen voor de doelman van Sparta verscheen, maar ook hem lukte het niet om te scoren. De voor de geblesseerde Yannick Brinkmann ingevallen Julius Dirksen haalde een paar minuten later de bal van de Zwolse doellijn en voorkwam daarmee erger. Diezelfde Dirksen kopte in minuut 75 eindelijk fraai binnen na een vrije trap van Olde Weghuis: 1-3. De tijd was echter tekort voor de Zwollenaren om nog meer terug te doen en toen Sparta in de laatste minuut ook nog de 1-4 maakte, was het over en uit. De Zwollenaren staan weer met beide benen op de grond.

Op 3 februari speelt PEC Zwolle JO16 om 12.45 uur de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC Kerkrade.

PEC Zwolle JO16 - Sparta Rotterdam: 1-4 (0-2).

Opstelling:
PEC Zwolle JO16: Knevel, Chirino (49. Lemmert), Klooster, Brinkmann (70. Dirksen), Olde Weghuis, v. Kommer, Koelewijn  , v. Ekeren , Balde (49. Leito), Huzink, Westerman (68. Krijt).

Scoreverloop:
22. de Waal 0-1                                
31. Scholten 0-2                                     
48. Klooster e.d. 0-3                          
75. Dirksen 1-3                                        
80. Kooij 1-4