sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Roda JC JO16-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O16 loopt schade op in Kerkrade

Op 31 maart speelde PEC Zwolle O16 de lastige uitwedstrijd in Kerkrade tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC. De thuiswedstrijd was met 4-0 gewonnen door de Zwollenaren en dus had de ploeg uit het zuiden de tactiek aangepast. PEC Zwolle kon hier moeilijk mee omgaan en veloor drie dure punten.

Het was Roda JC dat in minuut één de allereerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg, maar gelukkig ging het schot naast. Daarna werd er door beide ploegen onrustig en rommelig gespeeld. De Zwollenaren kwamen door het spel van Roda JC, waarbij alles uit de kast gehaald werd, maar niet aan hun eigen spel toe. Met af en toe zes verdedigers en een keeper, die alles op zijn gemak deed, was er geen doorkomen aan. Levay Klooster had hier in de zeventiende minuut verandering in kunnen brengen, maar na een mooie aanval belandde zijn schot aan de verkeerde kant van de paal. Roda JC loerde op de counter en werd daarmee een aantal keren gevaarlijk. Gelukkig behield doelman Douwe Knevel zijn concentratie. In de 31e minuut leek Kevin Huzink de score te openen, maar net voordat hij kon uithalen, tikte een verdediger nog net de bal weg. Vlak hierna scoorde Roda JC in de omschakeling de 1-0, dat tevens de ruststand was.

In de rust gaf trainer/coach Henry van der Vegt aan, dat het team te weinig de diepte zocht en er meer moest worden bewogen. In de tweede helft moesten er meer loopacties plaatsvinden om de verdediging van Roda JC te ontrafelen. Vol goede moed begonnen de Zwollenaren aan de tweede helft en al in de 41e minuut was het bijna gelijk, maar net voordat Huzink kon inkoppen, redde de doelman uit Kerkrade. De beste mogelijkheid kwam echter in de 51e minuut toen Thom Olde Weghuis na een vrije trap van Rik Koelewijn vrij kon inkoppen. Helaas stond de doelman op de goede plek. Daarna bleven de Zwollenaren strijden voor de gelijkmaker, maar lukt er niet veel meer. Toen de langste man van Roda JC in de 70e minuut uit een hoekschop de 2-0 binnenkopte leek dit voor ploeg uit Zwolle de knock-out, maar niets was minder waar. Toen Huzink, na een assist van Klooster, net in de extra tijd voor 2-1 zorgde, geloofde de Zwollenaren nog in een stunt. In de resterende zes minuten extra tijd werd er jammer genoeg niet meer gescoord. Groot was dan ook de teleurstelling in de kleedkamer na afloop, dit ondanks de complimenten van trainer/coach Van der Vegt voor de inzet en de motivatie van de spelers.

Op 7 april speelt PEC Zwolle O16 om 12.00 uur de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam.

Roda JC Kerkrade JO16 - PEC Zwolle JO16: 2-1 (1-0).

Opstelling: PEC Zwolle JO16: Knevel, Chirino, Brinkmann, Olde Weghuis (77. Jansen), Koelewijn, Van Ekeren (80. Krijt), Van Kommer (73. Lamptey-Lawson), Leito (62. Lemmert), Huzink en Westerman.

Scoreverloop:
32. Buggea 1-0
70. Van der Ven 2-0
80+1. Huzink 2-1