sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Roda JC JO16-1

PEC Zwolle O16 boekt overtuigende overwinning 

Op 3 februari speelde PEC Zwolle O16 de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC Kerkrade. Na de onverwachte nederlaag van vorige week had het team iets recht te zetten. Roda JC had vorige week gewonnen en stond samen met de Zwollenaren bovenaan. Een mooie wedstrijd om revanche te nemen, hetgeen lukte.

PEC Zwolle begon moeizaam aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheid was dan ook voor Roda JC, maar aanvoerder Yannick Brinkmann kon nog net zijn voet tegen de bal plaatsen, voordat de spits van Roda JC kon uithalen. Vlak na dit moment was het aan de andere kant gevaarlijk, maar de voorzet van Mike van Ekeren werd ook daar weggewerkt. De volgende mogelijkheid was wederom voor de Zwollenaren, na een goede loopactie van Yves Spruijt belandde zijn bal in het zijnet. PEC Zwolle kwam steeds beter in haar spel en de spelers uit Kerkrade werden snel onder druk gezet. In de zestiende minuut leek de 1-0 op het scorebord te komen, maar Kevin Huzink schoot na een voorzet van Jarno Westerman op de doelman uit Kerkrade. De kansen kwamen nu snel achter elkaar, zo werd Spruijt tijdens zijn actie net voldoende gehinderd, zodat de keeper redding kon brengen en kon Huzink niet goed bij de bal na een mooie aanval via Spruijt en Arenchelo Leito. Ook Thom Olde Weghuis lukte het, na een een-twee-combinatie met Spruijt, niet om te scoren. In de 26e minuut was het eindelijk raak: na een verre trap van Douwe Knevel over de verdedigers van Roda JC heen verscheen Westerman alleen voor de keeper en faalde niet: 1-0. De Zwollenaren combineerden leuk en gaven achterin weinig weg. Een hogere score kon niet uitblijven en in minuut 32 was het Olde Weghuis, die met het hoofd voor 2-0 zorgde. Diezelfde Olde Weghuis had bijna de 3-0 op zijn schoen, maar de doelman van Roda JC bracht redding. Vlak voor rust had Leito nog een grote kans, maar ook zijn schot werd door de keeper goed verwerkt, derhalve werd de rust 'maar' met een 2-0 voorsprong bereikt.  

In de rust gaf trainer/coach Henry van der Vegt aan, dat het team zich na de moeizame start goed had herpakt. Hij deelde zijn spelers mede, dat het tempo hoog moest worden gehouden en de concentratie niet verloren mocht gaan. Vlak na rust was het een verdediger van Roda JC, die de score voor PEC Zwolle bijna vergrootte. Gelukkig voor de Limburger, ging de terugspeelbal over. PEC Zwolle zette het dominante spel van de eerste helft voort en er ontstonden weer genoeg mogelijkheden. Zo schoot Leito twee keer naast, net zoals Daijiro Chirino, dit na een mooie combinatie met Spruijt. Pas in minuut 54 moest Knevel voor de eerste keer in de tweede helft in actie komen en deed dat goed. Aan de andere kant reageerde de doelman van Roda JC knap op een schot in de korte hoek van Spruijt. PEC Zwolle weigerde om  in deze fase de trekker over te halen. Het was Westerman, die echter Roda JC in de 61e minuut de genadeslag gaf. Na een mooie voorzet van de ingevallen Finn Kommer schoot Westerman schitterend binnen: 3-0. Kommer bracht vlak hierna de stand op 4-0, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Een paar minuten later was het wel raak: Leito kreeg veel vrijheid aan de linkerkant en schoot mooi de 4-0 binnen. Hierna waren er nog kansen voor Huzink en Westerman. Roda JC kreeg nog slechts één mogelijkheid, maar de paal bracht voor de Zwollenaren redding. PEC Zwolle nam zo revanche voor de wedstrijd van vorige week al had de score veel hoger kunnen zijn.

Op 17 februari a.s. speelt PEC Zwolle JO16 om 12.00 uur de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Volendam.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O16 - Roda JC Kerkrade O16: 4-0 (2-0).

Opstelling PEC Zwolle O16: Knevel, Lemmert (61. Van Hoesel), Chirino, Brinkmann, Olde Weghuis (71. Krijt), Spruijt, Koelewijn, Van Ekeren (54. Kommer), Leito, Huzink en Westerman.

Scoreverloop:
26. Westerman 1-0
32. Olde Weghuis 2-0
61. Westerman 3-0
68. Leito 4-0