Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Roda JC JO16-1

PEC Zwolle JO 16 beloont zichzelf met overwinning

Zaterdag 14 oktober speelde PEC Zwolle JO16 in het MAC3PARK stadion de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade JO16. De Zwollenaren hadden pas één keer gewonnen dit seizoen en waren gebrand op een overwinning, hetgeen (uit)eindelijk lukte. De ploeg uit Kerkrade werd met lege handen naar huis gestuurd.

PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheid kwam al in de tweede minuut. Jarno Westerman ging op links goed door, maar kwam met zijn actie uiteindelijk niet verder dan een hoekschop. De eerste kans voor Roda JC kwam een aantal minuten later, maar gelukkig ging het schot over. De Zwollenaren waren echter gewaarschuwd. In de zevende minuut kwamen de gasten wel op voorsprong: na balverlies aan Zwolse zijde, speelde Roda JC het goed uit: 0-1. Na deze domper herpakte PEC Zwolle zich en in de twaalfde minuut werd Alphadio Balde op de rand van het zestienmetergebied neergehaald. Uit de daarop volgende vrije trap werd niet geprofiteerd. De Zwollenaren waren af en toe onzuiver in de passing, maar vergoedde dit met veel inzet. Finn van Kommer kreeg het halverwege de eerste helft op z'n heupen en passeerde op de achterlijn een aantal verdedigers. Zijn voorzet ging uiteindelijk voorlangs. Een aantal minuten later ging een kopbal van Kevin Huzink na een mooie combinatie over en werd een schot op doel van Van Kommer van richting veranderd. Het wachten was op de gelijkmaker. Roda JC kreeg af en toe ook mogelijkheden, zo werd er net naast en op de lat geschoten. De Zwollenaren kropen door het oog van de naald. Vlak voor rust zette Balde Mike van Ekeren nog alleen voor de doelman van Roda JC, maar deze wist het schot tot corner te verwerken en zodoende bleef de stand 0-1.

In de rust merkte trainer/coach Henry van der Vegt op, dat hij bij zijn spelers de overtuiging miste om te winnen en dat de punten nu koste wat kost in Zwolle moesten blijven. Dat deze woorden niet tegen dovemansoren waren gezegd, bewezen de spelers uit Zwolle in de tweede helft. Westerman ging nu vanaf zijn bekende stek aan de rechterkant goed door, maar de keeper uit Kerkrade kon het schot nog tot hoekschop verwerken. PEC Zwolle bleef werken voor de gelijkmaker en in de 50e minuut was het eindelijk zo ver. Daijiro Chirino zette met een mooie pass Balde alleen voor de keeper en die liet deze kans niet onbenut: 1-1. De Zwollenaren gingen echter voor de volle winst en het merendeel van het spel speelde zich af op de helft van Roda JC. Als de spelers uit Kerkrade er een keer uitkwamen stond doelman Douwe Knevel steeds op de goede plaats. Voor PEC Zwolle kwamen er steeds meer kansen (tweemaal Huzink). De beste mogelijkheid op een doelpunt kreeg Huzink in de 70e minuut: na een mooie aanval leek het er op, dat de speler de bal in een leeg doel kon schieten, maar tot verbazing van hemzelf en van alle PEC Zwolle-supporters ging het schot over. Groot was dan ook de ontlading toen in minuut 78 de mee opgekomen Yannick Brinkmann uit een afgeslagen hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg en raak schoot: 2-1. Zou het dan eindelijk een keer wel gaan lukken? Er ontstond nog een spannende slotfase, waarin Westerman in de extra tijd aan alle onzekerheid een einde maakte, door vanaf rechts de Kerkraadse sluitpost in de verre hoek te verrassen: 3-1. Na de afgelopen weken telkens net niet tot een overwinning te zijn gekomen was het vandaag eindelijk loon naar werken en werd de tweede overwinning met veel vreugde binnengehaald.

Op 11 november om 12.00 uur speelt PEC Zwolle JO16 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle JO16 - Roda JC JO16: 3-1 (0-1)

Opstelling:
PEC Zwolle JO16: Knevel, Klooster, Brinkmann, Chirino, Olde Weghuis, v. Ekeren (80. Dirksen), v. Kommer (61. Lagsir), Koelewijn (41. Lemmert), Westerman, Huzink, Balde.

Scoreverloop:
7. Schlupp 0-1
50. Balde 1-1
78. Brinkmann 2-1
80+2. Westerman 3-1