sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - PSV O16

PEC Zwolle 016 verliest tegen PSV 016 in een matig duel

Op 6 mei speelde PEC Zwolle 016 de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV. De Zwollenaren hadden nog iets goed te maken na de 1-0 nederlaag in Eindhoven.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was in de achtste minuut voor de Zwollenaren. Jeandrino van Loon gaf een voorzet, die door Dani v.d. Steege naast werd gekopt. Hierna namen de spelers uit Eindhoven het heft in handen en stond na twaalf minuten al de 0-1 op het scorebord, door niet goed verdedigen aan Zwolse zijde. Drie minuten later was het bijna 0-2, maar Jannick de Lange bracht met behulp van de lat redding. PEC Zwolle 016 begon steeds meer de slag op het middenveld te verliezen en werd niet echt gevaarlijk meer. De Eindhovenaren kregen nog een aantal mogelijkheden, maar maakten het niet af. Pas in de 34e minuut kreeg Zwolle weer een kansje uit een scrimmage voor het doel. In blessuretijd sloeg PSV 016 alsnog toe, toen uit een vrije trap gescoord werd: 0-2.

In de rust uitte trainer/coach Niek Loohuis zijn ontevredenheid en stelde dat alleen de verdedigers een voldoende haalden en eiste hij van het middenveld en de voorhoede meer inzet in het vervolg. Tevens wisselde hij twee spelers. In de eerste minuten na rust leken zijn woorden effect te hebben. Zo kopte Lentini Caciano net naast, werd een schot van Jeandrino van Loon door de doelman van PSV 016 tot hoekschop verwerkt en trof een vrije trap van Jeffrey Dijkstra ook geen doel.  Tegen de verhouding in kwam PSV 016 in minuut 51 echter op 0-3: na een vrije trap kon een speler uit Eindhoven helemaal vrij inkoppen. Gelukkig voor de Zwollenaren werd de achterstand twee minuten later al weer verkleind. Uit een vrije trap van Jeffrey Dijkstra kopte Dani v.d. Steege fraai de 1-3 binnen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren de kansen echter weer voor de ploeg uit Eindhoven, maar gelukkig voor de Blauwvingers werd de bal tweemaal van de lijn gehaald. De enige mogelijkheid voor PEC Zwolle O16 kwam nog voor de ingevallen Dylano Wolters, maar hij werd door de scheidsrechter teruggefloten. De eindstand werd derhalve 1-3. Op 13 mei om 14.30 uur speelt  PEC Zwolle 016 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle 016 - PSV 016: 0-2 (1-3)

Opstelling
PEC Zwolle 016: Jannick de Lange, Max Koelen, Damian Halfwerk, Ferdi van Looy, Jeffrey Dijkstra, Rowan Mensink (72. Redwane Hammouchi), Lentini Caciano, Jake Nicolas Aresti (41. Maikel Bosch), Jeandrino v. Loon (76. Dylano Wolters), Dani v.d. Steege, Mark v.d. Werff (41. Chip Engels).

Scoreverloop
12. PSV 016                                       0-1
40+2. PSV 016                                  0-2
51. PSV 016                                       0-3
53. D. v.d. Steege                              1-3