sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Feyenoord O16 - PEC Zwolle

Feyenoord 016 een maatje te groot voor PEC Zwolle 016  

Op 13 mei speelde PEC  Zwolle 016 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord, die aan één punt genoeg hadden om kampioen te worden.

De Zwollenaren namen brutaal het initiatief en probeerden het Feyenoord O16 vanuit een goede organisatie zo moeilijk mogelijk te maken. De beste mogelijkheden waren dan ook in het eerste kwartier van de wedstrijd voor PEC Zwolle 016. Jeandrino van Loon werd op weg naar de doelman neergehaald, maar kreeg geen vrije trap en Dani v.d. Steege kopte net naast na een vrije trap van Thomas v.d. Belt. Pas in de zeventiende minuut was er de eerste mogelijkheid voor de Rotterdammers, maar de lat bracht redding. Vlak hierna stond doelman Jannick de Lange goed opgesteld bij de volgende mogelijkheid. Feyenoord 016 kwam in deze fase steeds meer in het spel voor en in de 24e minuut leidde dit tot de 1-0. Waar de spelers uit Zwolle dachten aan een handsbal mocht de rechterspits van Feyenoord doorgaan en uit zijn voorzet werd de bal snoeihard ingeschoten. Tien minuten later stond zelfs de 2-0 op het scorebord toen Jannick de Lange een voorzet van de linkerspits verkeerd verwerkte. Dit was tevens de ruststand.

In de rust concludeerde trainer/coach Niek Loohuis dat er te weinig kansen waren gecreëerd en dat er meer energie in vrije trappen en hoekschoppen moest worden gestoken. Tevens merkte hij op, dat er, gezien het vertoonde veldspel, nog niets verloren was. Vlak na rust kwam er echter snel een einde aan deze illusie. Bij het opzetten van een Zwolse aanval belandde de bal via de scheidsrechter bij een speler van Feyenoord, die daarna bijna vrij kon doorlopen, omdat een aantal Zwolse spelers uit positie stond: 3-0. Het verzet van de Zwollenaren leek gebroken. En terwijl de Zwollenaren nog de eretreffer probeerden te maken, was het Feyenoord dat in minuut 70 profiteerde van een overtal situatie. Dani v.d. Steege werd stevig neergehaald en bleef geblesseerd liggen. Waar iedereen uitging van een vrije trap liet de scheidsrechter doorspelen. Uit de omschakeling maakte Feyenoord O16 bijna gelijk de 4-0. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg de ingevallen Maikel Bosch nog een mogelijkheid , maar ook zijn schot trof geen doel. Na het laatste fluitsignaal waren de felicitaties en de bloemen voor de spelers uit Rotterdam.

Op 20 mei om 12.00 uur speelt PEC Zwolle 016 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax.

Wedstrijdstatistieken
 Feyenoord 016 - PEC Zwolle 016: 4-0 (2-0)

Opstelling:
PEC Zwolle 016: Jannick de Lange, Max Koelen, Carlos Tomas, Ferdi van Looy, Matthew Benschop, Thomas v.d. Belt, Rowan Mensink (50. Damian Halfwerk), Sepp v.d. Berg, Jeandrino v. Loon (75. Maikel Bosch), Dani v.d. Steege  (71. Mark v.d. Werff), Chip Engels.