sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Feyenoord O16

PEC Zwolle 016 maakt het Feyenoord 016 niet echt lastig

Op 4 maart speelde PEC Zwolle 016 de thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord 016, dat nog geen puntenverlies had geleden.  

De eerste tien minuten tastten beide ploegen elkaar af. In de elfde minuut kreeg Feyenoord een hoekschop, die door keeper Jannick de Lange verkeerd werd verwerkt: 0-1. Na deze tegenvaller gingen de Zwollenaren op zoek naar de gelijkmaker. In de dertiende minuut schoot Dani v.d. Steege de bal over de iets te ver voor zijn doel staande doelman van Feyenoord, maar de bal belandde niet in het doel. Een aantal minuten hierna kwam Jeandrino van Loon, door een fout van een Feyenoord O16-verdediger, in balbezit en sprintte richting de keeper. Op het laatste moment kon de bal nog tot hoekschop worden verwerkt. Uit deze hoekschop kopte Carlos Tomas net naast. Feyenoord O16, dat niet echt veel mogelijkheden kreeg, maakte in de 32e minuut dankbaar gebruik van wat foutjes bij de Zwollenaren: 0-2. Hierna kreeg Dani v.d. Steege nog een kans en in blessuretijd liep diezelfde v.d. Steege alleen op de keeper af. Net voordat hij wilde aanleggen werd hij omvergelopen, maar de scheidsrechter beoordeelde de situatie anders, waardoor 0-2 tevens de ruststand was.

In de rust gaf trainer/coach Niek Loohuis aan dat zijn spelers er meer uit moesten halen, hij miste bij een aantal spelers de scherpte en de durf en benadrukte dat, ondanks de tussenstand, PEC Zwolle O16 wel het betere van het spel had. Vol vertrouwen begonnen de Zwollenaren dan ook aan de tweede helft. In minuut 46 werd er een mooie aanval op de mat gelegd, die door Raychaintelo Knoll echter niet werd afgerond. De Zwollenaren bleven op zoek naar de aansluitingstreffer, maar in de 54e minuut vervloog de hoop toen de Rotterdammers uit een spaarzame mogelijkheid de 0-3 scoorden. De spelers van onder de Peperbus kwamen in een slechte fase terecht en Feyenoord O16 maakte hier in de 59e minuut gebruik van: 0-4. Het Zwolse team overwon dit door te blijven knokken voor een doelpunt. In de 75e minuut werd dit beloond door een doelpunt van invaller Chip Engels: 1-4. Al met al hadden de Zwollenaren het de thuisploeg niet echt lastig gemaakt en had er meer in gezeten. Op 11 maart om 12.45 uur speelt PEC Zwolle 016 in het MAC3PARK stadion de volgende wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Ajax.

Wedstrijdstatistieken
 PEC Zwolle 016 - Feyenoord 016: 1-4 (0-2)

Opstelling
PEC Zwolle 016: Jannick de Lange, Kay Ruiter (76. Dylano Wolters), Carlos Tomas, Ferdi van Looy, Jeffrey Dijkstra (59. Riley Klaverweide), Rowan Mensink, Lentini Caciano (54. Maikel Bosch), Raychaintelo Knoll, Jeandrino v. Loon (59. Mark v.d. Werff), Dani v.d. Steege, Max Koelen (59. Chip Engels).

Scoreverloop:
11. J. de Lange (e.d.)                    0-1
32. Feyenoord 016                         0-2
54. Feyenoord 016                         0-3
59. Feyenoord 016                         0-4
75. C. Engels                                  1-4