sluit SLUIT
Beleef de Eredivisie, PEC Zwolle tegen NEC Nijmegen. Kaarten vanaf €7,50
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Feyenoord JO16-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O16 doet zichzelf tekort

Zaterdag speelde PEC Zwolle O16 de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Zwollenaren probeerden na de winst van vorige week de goede lijn door te trekken, maar slaagden daar helaas niet in. Na een goede wedstrijd deed PEC Zwolle JO16 zichzelf tekort en keerde zonder punten terug naar Zwolle.

Vanaf de aftrap zette Feyenoord gelijk druk en probeerde zo PEC Zwolle niet in haar spel te laten komen. De eerste kans was echter voor PEC Zwolle, maar Jarno Westerman stond volgens de assistent-scheidsrechter buitenspel. De eerste grote mogelijkheid voor de Rotterdammers kwam in de tiende minuut, maar door goed keeperswerk van Douwe Knevel, hij gooide zich letterlijk voor de spits, werd er niet gescoord. Na wederom een mooie aanval van de Rotterdammers was het PEC Zwolle dat iets terug kon doen en hoe! Arenchelo Leito schoot in minuut zeventien na een mooie combinatie op doel. De doelman van de Rotterdammers kreeg de bal niet onder controle en in de rebound schoot Kevin Huzink raak: 0-1. Een paar minuten later maakte Darrel Lemmert een overtreding en uit de vrije trap kon de van PEC Zwolle overgekomen Raychaintelo Knoll de bal vrij inkoppen: 1-1. Het werd een echte wedstrijd, waarbij de spelers van Feyenoord elkaar iets makkelijker vonden, maar PEC Zwolle organisatorisch goed stond. De Zwollenaren waren dreigend in de omschakeling en konden goed met de Rotterdammers meekomen en er ontstonden aan beide kanten mogelijkheden. In het laatste deel van de eerste helft verslapten de Zwollenaren iets en verspeelden zij snel de bal. Terwijl iedereen al rekening hield met een gelijke ruststand was het toch Feyenoord, dat in de 40e minuut nog toesloeg. Uit een afgeslagen hoekschop scoorde de veel scorende spits fraai van buiten het strafschopgebied en bracht daarmee de ruststand op 2-1.

In de rust stelde trainer/coach Henry van der Vegt dat de Zwollenaren meer lef moesten tonen. De tegengoals waren ontstaan uit standaardsituaties en niet omdat de ploeg was weggespeeld. De eerste mogelijkheid in de tweede helft was wederom voor Feyenoord, maar PEC Zwolle zette daar gelijk een mooie aanval tegenover. Helaas schoot Jarno Westerman naast. Hierna kreeg diezelfde Westerman een nog grotere kans toen hij alleen voor de keeper van Feyenoord verscheen, deze kon het schot echter nog met zijn benen redden. De gelijkmaker hing in de lucht en in de 56e minuut kwam die er. Finn van Kommer werd net binnen het strafschopgebied neergehaald en uit de toegewezen penalty wist Kevin Huzink koelbloedig te scoren: 2-2. Een paar minuten later was het wederom Feyenoord dat toesloeg. Doelman Knevel wist een vrije trap van de Rotterdammers nog net uit de kruising te slaan, maar tegen de rebound van de spits was hij kansloos: 3-2. PEC Zwolle gooide er nog een schepje bovenop en werd er door trainer/coach v.d. Vegt een alles of niets offensief ingezet. Naast een aantal mogelijkheden voor Feyenoord was het PEC Zwolle dat de beste kansen kreeg. Zo kon een schot van Van Kommer nog worden overgetikt door de doelman van Feyenoord en kopte Huzink vlak voor tijd net over. De eindstand bleef derhalve 3-2, waar er zeker meer in had gezeten.

Op zaterdag  7 oktober om 12.45 uur speelt  PEC Zwolle O16 in het MAC3PARK stadion de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente.

Wedstrijdstatistieken
Feyenoord JO16 - PEC Zwolle JO16: 3-2 (2-1)

Opstelling:
PEC Zwolle JO16: Knevel, Klooster (72. Jansen), Brinkmann, Chirino, Lemmert (72. Lamptey-Lawson), Koelewijn, v. Ekeren, v. Kommer, Westerman, Huzink en Leito (63. Balde).

Scoreverloop:
17. Kevin Huzink             0-1
20. Raychaintelo Knoll   1-1
40. Naoufal Bannis         2-1
56. Kevin Huzink             2-2
58. Naoufal Bannis         3-2