Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Volendam JO16-1

PEC Zwolle O16 kampioen na enerverend duel

PEC  Zwolle O16 is zaterdag in het eigen MAC3PARK stadion kampioen geworden. Bij winst of een gelijkspel kon de schaal omhoog worden gehouden. Na een fraaie eerste helft en een spannende tweede wonnen de Zwollenaren uiteindelijk met 5-3.

De eerste mogelijkheid  was voor PEC Zwolle, maar Arenchelo Leito wist deze niet te verzilveren. Kort hierna kwamen er drie mogelijkheden voor de Volendammers, maar ook bij hen stond het vizier nog niet op scherp en mochten de Zwollenaren niet mopperen. FC Volendam zat in deze fase iets beter in de wedstrijd. PEC Zwolle had soms moeite met de opportunistische speelwijze van de tegenpartij met lange ballen op de fysiek sterke en snelle spitsen/buitenspelers, zeker als er geen druk op de bal werd gekregen. De Zwollenaren waren in de opbouw wel heel geduldig en er werd goed door de druk heen gevoetbald. Het was PEC Zwolle dat de score opende. Jarno Westerman zette Kevin Huzink vrij voor de keeper, die het schot nog kon redden. De rebound in de 20e minuut was echter voor Leito, die bekeken de bal in het doel plaatste: 1-0. Nog geen vijf minuten later stond de 2-0 al op het scorebord. Leito plaatste de bal precies op het hoofd van Huzink, die fraai de 2-0 binnenkopte. Dit was een lesje in effectief voetbal. Lang konden de Zwollenaren niet genieten van deze stand, want na ruim een minuut maakte FC Volendam de aansluitingstreffer na een slordigheid in de Zwolse verdediging. Het spel golfde op en neer en het was FC Volendam dat in de 37e minuut, na een misser van de anders altijd zeer betrouwbare Douwe Knevel op gelijke hoogte kwam: 2-2. De Zwollenaren probeerden deze domper zo snel mogelijk te verwerken en het was wederom Huzink, die in minuut 40 in de korte hoek raak schoot na een assist van Leito: 3-2. Dit was tevens de rustand na deze heerlijke eerste helft, die alles in zich had, wat voetbal zo leuk maakt.

In de rust gaf trainer/coach Henry van der Vegt aan, dat het team meer rust aan de bal moest houden voor de laatste pass en dat het druk vooruit moest blijven geven om te voorkomen dat FC Volendam hun spitsen zou kunnen bereiken met lange ballen. Vlak na rust was het wederom PEC Zwolle dat de eerste kans kreeg, maar het lukte Westerman niet om in de omschakeling de doelman uit Volendam te verschalken. FC Volendam wenste zich niet zo maar gewonnen te geven. Af en toe legden de spelers uit Zwolle nog wel een mooie combinatie op de mat, maar FC Volendam bood uitstekend partij en bleek een waardige tegenstander. Het duel werd met de minuut spannender en Helemaal toen FC Volendam in de 58e minuut de 3-3 maakte en één minuut later zelfs op voorsprong had kunnen komen. De wedstrijd kon in deze fase alle kanten op vallen. PEC Zwolle kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar helaas lukte het de spelers niet om te scoren. In minuut 70 maakte Leito de bevrijdende 4-3 na goed doorzetten van Finn van Kommer en drie minuten later maakte aanvoerder Mike van Ekeren aan alle spanning een einde door de 5-3 binnen te tikken. Professioneel speelde PEC Zwolle de resterende minuten uit en werd daarmee eerste in de poule! Na het in ontvangst nemen van de bloemen en het bedanken van de ouders werd in de kleedkamer trainer/coach Van der Vegt nog een nat pak bezorgd.

PEC Zwolle JO16 - FC Volendam JO16:  5-3 (3-2).

Opstelling:
PEC Zwolle O16: Van Drenth, Olde Weghuis (35. R. van den Berg), Chirino, Klooster, Lemmert, Koelewijn, Van Ekeren, Van Kommer (80. Krijt), Leito (80. Jansen), Huzink en Westerman (80. Balde).

Scoreverloop:
20. Leito 1-0
25. Huzink 2-0
27. Duijker 2-1
37. Duijker 2-2
40.Huzink 3-2
58. Duijker 3-3
77. Leito 4-3
80. Van Ekeren 5-3