sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Volendam JO16-1 - PEC Zwolle

Duel om koppositie eindigt onbeslist

Op 17 februari speelde PEC Zwolle O16 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. De winnaar van dit duel zou alleen koploper worden in deze competitie. In een enerverende wedstrijd werd er echter niet gescoord, zodat beide ploegen op een gedeelde eerste plaats blijven staan, waarbij het doelsaldo van de Zwollenaren beter is.

PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd en zat er vanaf de eerste minuut bovenop. De eerste kans was dan ook voor de Zwollenaren, maar nadat de keeper uit Volendam was uitgespeeld, werd hij gered door één van zijn verdedigers. Uit een carambole volgde bijna het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar de bal, die Arenchelo Leito via een Volendammer tegen zich aan kreeg, belandde naast het doel. PEC Zwolle had in deze fase van de wedstrijd een veldoverwicht en combineerde af en toe mooi, maar doordat de laatste pass niet goed werd gegeven of werd onderschept door een tegenstander, kwam dit niet tot uitdrukking in de score. Pas in de 20e minuut kreeg FC Volendam haar eerste kans, maar doelman Douwe Knevel was attent. Dit gaf de Volendammers echter moed en ze kwamen beter in de wedstrijd. Kort achterelkaar kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden. De beste mogelijkheid was echter voor Daijiro Chirino in de 38e minuut, toen hij alleen op de keeper uit Volendam afliep. Tot blijdschap van alle Volendammers, kon de doelman met zijn been redden. De rust werd zodoende met een 0-0 stand bereikt.

In de rust gaf trainer/coach Henry van der Vegt aan, dat het team goed aan de wedstrijd begon, maar het helaas niet kon doortrekken. Hij stelde, dat er bij balverlies sneller moest worden teruggelopen en dat er simpel moest worden blijven gespeeld. De spelers uit Volendam hadden van hun trainer de opdracht gekregen om er in de tweede helft feller tegenaan te gaan en dat gebeurde ook. Vlak na rust kreeg de ploeg een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Gelukkig kon de Zwolse doelman de bal uit de kruising slaan. PEC Zwolle was echter gewaarschuwd. Vlak hierna kreeg PEC Zwolle zelf de kans om de score te openen, maar Kevin Huzink schoot de mooie voorzet van Thom Olde Weghuis net naast. Het spel ging op en neer, waarbij FC Volendam iets sterker was dan PEC Zwolle, dat steeds slordiger begon te spelen. Beide ploegen gingen echter voor de winst en dat leverde een spannend schouwspel op. Een paar minuten voor tijd leek Huzink de wedstrijd te beslissen, maar vrij voor de doelman schoot hij de bal tegen de onderkant van de lat. In de extra tijd had de ingevallen Alphadio Balde nog de winnende treffer op zijn schoen, maar zijn inzet was te zacht, zodat de bal na een kluts nog door een verdediger uit Volendam van de lijn kon worden gehaald. De eindstand bleef derhalve 0-0. Na de wedstrijd complimenteerde trainer/coach v.d. Vegt zijn spelers voor hun inzet met o.a. de opmerking: als het niet lukt om een wedstrijd te winnen, moet je in ieder geval ervoor zorgen dat je hem ook niet verliest! Aldus geschiedde.

Op 3 maart speelt PEC Zwolle O16 om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior.

FC Volendam JO16 - PEC Zwolle JO16: 0-0.

Opstelling PEC Zwolle O16: Knevel, Chirino (70. Van Dijk), Brinkmann, Klooster, Olde Weghuis, Koelewijn (53. Lemmert) , Van Ekeren, Kommer, Leito (55. Balde), Huzink, Westerman (67. Lagsir).