sluit SLUIT
Beleef de Eredivisie, PEC Zwolle tegen NEC Nijmegen. Kaarten vanaf €7,50
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Twente JO16-1

Slimmer FC Twente neemt punten mee naar Enschede  

Zaterdag speelde PEC  Zwolle JO16 in het MAC3PARK stadion de wedstrijd tegen FC Twente JO16. De Zwollenaren waren belust op revanche na de uitschakeling voor de beker door strafschoppen van een aantal weken geleden. Helaas waren de Twentenaren slimmer en namen zij de drie punten mee naar Enschede.

FC Twente begon iets feller aan de wedstrijd en probeerde de Zwollenaren af te bluffen. In de zevende minuut leidde dit tot de 0-1. Van ver buiten het strafschopgebied schoot een middenvelder van FC Twente op doel en zelfs doelman Douwe Knevel leek verrast. Hierna herpakte PEC Zwolle JO16 zichzelf, hetgeen in een kort tijdsbestek leidde tot een aantal grote kansen. Zo kopte Kevin Huzink over na een voorzet van Jarno Westerman en schoot Arenchelo Leito vrij voor de doelman naast. In de veertiende minuut was het wel raak, al dacht de assistent-scheidsrechter daar anders over. Leito had de bal voor het intikken, maar via de lat en de paal belandde de bal uiteindelijk wel  in het net, maar was er buitenspel geconstateerd. De Zwollenaren kwamen steeds beter in de wedstrijd, maar toch was het FC Twente dat bijna scoorde. Door balverlies aan Zwolse zijde moest keeper Douwe Knevel ingrijpen en dat deed hij goed. PEC Zwolle stelde hier weer twee mogelijkheden tegenover, zo ging een schot van Jarno Westerman net over en schoot Kevin Huzink na een mooi opgezette aanval naast. In de34e minuut waren de Twentenaren slimmer en werd een vrije trap heel snel genomen. De organisatie bij PEC Zwolle was even zoek en de spits van de tegenstander schoot door de benen van Douwe Knevel raak: 0-2. Nog geen drie minuten later leed Damian Halfwerk balverlies en ook dit cadeautje werd door FC Twente verzilverd: 0-3. Vlak voor rust kregen de Zwollenaren nog een grote mogelijkheid via Arenchelo Leito, die plotseling vrij voor de keeper kwam te staan. Zijn schot belandde echter in de handen van de keeper en zo werd de ruststand 0-3.

 In de rust spaarde trainer/coach Henry v.d. Vegt een aantal van zijn spelers niet, maar pepte hij het elftal ook op. Er was nog niets verloren, alleen moesten de kansen worden benut. De eerste de beste kans in de tweede helft was echter wel gelijk raak. De ingevallen Thom Olde Weghuis zette vanaf links mooi voor en Mike van Ekeren tikte de bal fraai binnen: 1-3 De Zwollenaren kregen hoop en werden beter en sterker. Het wachten was op de aansluitingstreffer. Kort na elkaar kwam er een aantal mogelijkheden. Met het schot van Daijiro Chirino had de doelman van FC Twente nog moeite, maar de twee schoten van Mike van Ekeren kwamen precies in zijn handen terecht. De enige echte mogelijkheid van FC Twente in deze fase werd door Darrel Lemmert van de lijn gehaald. Met een aantal wissels probeerde trainer/coach v.d. Vegt nog het tij te keren, maar langzaam aan begonnen de Zwollenaren de moed een beetje te verliezen tot de laatste minuut. Thom Olde Weghuis werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald en de toegewezen strafschop werd door Kevin Huzink benut: 2-3. FC Twente maakte echter gelijk aan alle illusies een einde door vanaf de aftrap vernietigend toe te slaan: 2-4. Dit was tevens de eindstand.

Op  14 oktober om 12.45 uur speelt PEC Zwolle JO16 in het MAC3PARK stadion de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC Kerkrade.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle JO16 - FC Twente JO16: 2-4 (0-3)

Opstelling:
PEC Zwolle JO16: Knevel, Klooster (41. Olde Weghuis), Brinkmann, Chirino (70. Jansen), Lemmert (74. Lamptey-Lawson), Halfwerk, v. Ekeren, v. Kommer (41. Koelewijn), Westerman, Huzink, Leito (56. Balde).

Scoreverloop:
7.  Madi  0-1
34. Seppenwoolde  0-2
37.  Rensink  0-3
41. Van Ekeren 1-3
80. Huzink 2-3
80+1. Seppenwoolde  2-4