sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Twente JO16-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O16 neemt revanche

Op 20 januari speelde PEC  Zwolle O16 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. Na een eerdere nederlaag en uitschakeling voor de beker was het vandaag tijd voor revanche. Ondanks een gehavend team lukte het de Zwollenaren om revanche te nemen tegen FC Twente. In een doelpuntrijk duel gingen de punten mee terug naar Zwolle.

PEC Zwolle begon gelijk goed aan de wedstrijd en na vier minuten resulteerde een schitterend uitgevoerde counter al voor de eerste goal. Via Jarno Westerman kwam de bal bij Kevin Huzink, die zijn schot door de doelman gepareerd zag worden. De rebound was echter voor de attente Alphadio Balde, die wel het doel trof: 0-1. Een aantal minuten later had Huzink zelf de 0-2 op zijn schoen, maar de Twentse doelman kon nog redding brengen. In de tiende minuut bracht echter Westerman de stand dan toch op 0-2. De dieptepass van Balde leek te hard, maar de snelle Westerman rondde de mooie aanval fraai af. De Zwollenaren zaten er bovenop, zetten FC Twente onder druk en legden de ene mooie combinatie na de andere op de grasmat. De Twentenaren stonden erbij en keken er naar. In de twintigste minuut had de 0-3 al op het scorebord kunnen staan, maar na wederom een schitterende aanval werd de assist van Westerman door Mike van Ekeren naast geschoten. Hierna kregen Finn van Kommer en van Ekeren nog mogelijkheden, maar de spelers hadden genade met de Tukkers. Pas in de 28e minuut kon FC Twente voor de eerste keer gevaarlijk worden, maar het schot ging voorlangs. Zes minuten later werd slangenmens Westerman in het zestienmetergebied neergehaald en bracht Huzink vanaf elf meter de stand op 0-3. Door een gebrek aan concentratie bij de Zwollenaren bracht FC Twente een minuut later de stand op  1-3. Vlak voor rust was het echter Van Kommer die toesloeg. De speler kreeg  de bal van de Twentse doelman op een presenteerblaadje aangereikt en kon zo voor de 1-4 tekenen. Wat een heerlijke eerste helft!

In de rust was trainer/coach Henry van der Vegt dan ook zeer tevreden over het vertoonde spel, maar waarschuwde hij zijn spelers ook voor de tweede helft. ,,Houd rekening met de wind, blijf op dezelfde voet doorgaan, houd geduld en verlies de concentratie niet!" waren zijn woorden. Toch waren deze woorden niet bij iedereen duidelijk doorgekomen, want het was FC Twente dat feller van leer trok. De Zwollenaren speelden in een te laag tempo en de thuisploeg profiteerde hiervan. In minuut 50 werd het dan ook 2-4. FC Twente begon er weer in te geloven en PEC Zwolle was wakker geschud. De Zwollenaren kwamen weer beter in de wedstrijd en combineerden er af en toe weer lustig op los. Zo zag Huzink zijn schot, na wederom een voorzet van Westerman, tot hoekschop verwerkt worden. Aan de andere kant moest doelman Douwe Knevel met zijn voet redding brengen. Het spel golfde in deze fase op en neer, waarbij er voor beide ploegen mogelijkheden waren. In de 78e minuut was het FC Twente, dat de spanning helemaal terugbracht in de wedstrijd: 3-4. In de extra tijd had Balde de wedstrijd kunnen beslissen, maar hij schoot op de keeper. Groot was de opluchting toen de Ticho Krijt, die lang geblesseerd is geweest, de eindstand, na een schitterende assist van Van Ekeren achter zijn standbeen,  diep in blessuretijd op 3-5 bepaalde.

Op 27 januari speelt PEC Zwolle JO16 om 11.00 uur de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam.

Wedstrijdstatistieken
FC Twente JO16 - PEC Zwolle JO16:  3-5 (1-4)

Opstelling:
PEC Zwolle JO16: Knevel, Chirino, Klooster, Brinkmann, Olde Weghuis, Van Kommer (74. Krijt) , Koelewijn  (57. Lemmert), Van Ekeren, Balde, Huzink (66. Lamptey-Lawson) en Westerman.

Scoreverloop:

04. Balde: 0-1
10. Westerman: 0-2
34. Huzink: 0-3
35. Jie: 1-3
39. Van Kommer: 1-4
50. Stokkers: 2-4
78. Hofste: 3-4
80+8. Krijt: 3-5