sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Twente JO16-1

PEC Zwolle O16 stelt overwinning in tweede helft veilig 

PEC  Zwolle O16 speelde zaterdag thuis tegen FC Twente O16. Na een gelijke ruststand stelden de Zwollenaren in de tweede helft orde op zaken en staan als gevolg van het verlies van medekoploper FC Volendam nu drie punten los.

In de voorbespreking stelde trainer/coach Henry van der Vegt dat het team zijn eigen spel moest blijven spelen, waarbij het behoud van concentratie een vereiste was. De Zwollenaren begonnen fel aan de wedstrijd en de Twentenaren werden al snel onder druk gezet. In de veertiende minuut leidde een mooie aanval over veel schijven helaas niet tot een opening van de score. De voorzet van Jarno Westerman werd door de doelman van FC Twente onderschept. Vlak hierna kreeg FC Twente een mogelijkheid, maar ook dit leidde niet tot een doelpunt. Wel werd het op dat moment steeds meer een gelijkopgaande wedstrijd, mede doordat de eindpass bij de Zwollenaren niet altijd aankwam. In de 24e minuut werd de score eindelijk geopend: Arachenlo Leito kreeg de bal, na een mooie voorzet, via een tegenstander voor zijn voeten en schoot mooi binnen: 1-0. PEC Zwolle speelde in deze fase verzorgd positiespel en het wachten was op de 2-0. Kort na elkaar waren er mogelijkheden voor wederom Leito en Kevin Huzink, die met een lob van afstand de doelman probeerde te verschalken en een vrije schietkans over schoot. Ook Westerman lukte het niet om de score op te voeren; zijn schot belandde tegen de keeper. Terwijl iedereen al rekening hield met een 1-0 ruststand was het FC Twente dat na een afgeslagen hoekschop fraai op 1-1 kwam.

In de rust gaf Van der Vegt aan, dat het team veel mogelijkheden had gehad om kansen te creëren en dat er achterin geen risico moest worden genomen. De spelers moesten erin blijven geloven en de mogelijkheden afmaken. De voor Huzink ingevallen Alphadio Balde had deze woorden goed opgepakt, want bij zijn eerste balcontact schoot hij de assist van Darrel Lemmert gelijk binnen: 2-1. Nog geen zes minuten later schoot Balde na geblunder achterin bij FC Twente ook de 3-1 binnen. Een paar minuten later voorkwam doelman Douwe Knevel met een fraaie redding de aansluitingstreffer. De Zwollenaren waren heer en meester op het veld en het was wederom Balde die in minuut 52 een echte hattrick maakte na goed storen van Leito. Vervolgens nam PEC Zwolle iets gas terug en kreeg FC Twente een aantal mogelijkheden, waarbij Knevel steeds op de goede plaats stond. In de 69e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Mike van Ekeren plaatste de bal fraai op Finn Kommer, die vervolgens de stand op 5-1 bracht. Door een onachtzaamheid in de verdediging kwam FC Twente nog terug tot 5-2, waarna de resterende speeltijd door de Zwollenaren professioneel werd uitgespeeld.

Op 31 maart speelt PEC Zwolle O16 om 11.30 uur de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC Kerkrade.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle JO16 - FC Twente JO16: 5-2 (1-1)

Opstelling PEC Zwolle O16: Knevel, Lemmert (73. Lamptey-Lawson), Chirino, Brinkmann, Olde Weghuis, Koelewijn, Van Ekeren (73. Jansen), Kommer, Leito, Huzink (41. Balde) en Westerman (73. Krijt).

Scoreverloop:
24. Leito 1-0
40. Madi 1-1                                            
41. Balde 2-1                                           
47. Balde 3-1                                             
52. Balde 4-1                                           
69. Kommer 5-1                                      
73. Tayrell 5-2