Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Excelsior JO16-1

PEC Zwolle JO16 pakt eerste overwinning

Zaterdag speelde PEC  Zwolle JO16 in het MAC3PARK stadion tegen Excelsior JO16. De Zwollenaren hadden dit seizoen nog niet gewonnen en waren toe aan een overwinning. Tegen de Rotterdammers slaagde Zwolle daar in.

De eerste mogelijkheid voor PEC Zwolle kwam al in de derde minuut, maar het schot van Jarno Westerman ging over. Er stonden in de beginfase twee gelijkwaardige ploegen tegenover elkaar. Het spel golfde op en neer zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. In de vijftiende minuut kwam hier verandering in. Mike van Ekeren mocht op rechts een vrije trap nemen en plaatste de bal op Kevin Huzink, die met een halve omhaal fraai binnenschoot: 1-0. Een paar minuten later kregen de Rotterdammers pas hun eerste mogelijkheid. PEC Zwolle keeper Douwe Knevel werd gehinderd, maar de bal ging tot opluchting van alles wat blauw-wit was over. Zwolle begon steeds beter in het spel te komen en legde af en toe zeer mooie combinaties op de mat, waarbij de Rotterdammers steeds meer werden teruggedrongen. Excelsior kreeg steeds minder vat op het spel en moest af en toe met handen en voeten verdedigen. Het wachten was dan ook op een nieuw Zwols doelpunt. In de 33e minuut trakteerden de Blauwvingers zichzelf en het publiek na een schitterende aanval op de 2-0. Via Daijiro Chirino kwam de bal bij Jarno Westerman, die vervolgens Kevin Huzink in stelling bracht. Zijn fraaie kopstoot zorgde voor de verdiende 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In de rust benadrukte trainer/coach Henry van der Vegt, dat het team op dezelfde wijze verder moest gaan en niet mocht verslappen. Zo gezegd, zo gedaan en in minuut 42 had de 3-0 al op het scorebord kunnen staan, maar de voorzet van Jarno Westerman ging voorlangs. Vervolgens had Finn van Kommer geen geluk met zijn schoten; beide werden door de doelman van Excelsior gekeerd. In de 50e minuut stond alles wat PEC Zwolle was al te juichen toen Jarno Westerman de bal inschoot. De assistent-scheidrechter van Excelsior had de bal echter niet volledig over de doellijn zien gaan. De mogelijkheden voor PEC Zwolle, onder meer via Van Kommer, Westerman en Chirino, bleven zich opstapelen, maar een treffer bleef uit. Excelsior besloot alles of niets te spelen en de Zwollenaren kregen het daar moeilijk mee. Na slecht verdedigen aan Zwolse zijde profiteerden de Rotterdammers vrijwel direct: 2-1. Door deze goal sloop er wat angst in de ploeg van Van der Vegt, maar door er met z'n allen voor te strijden, werd de dikverdiende overwinning tóch binnengehaald. De eerste drie punten van het seizoen waren een feit.

Zaterdag 30 september staat om 14.30 uur in Rotterdam de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord op het programma.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle JO16 - Excelsior JO16: 2-1 (2-0).

Opstelling:
PEC Zwolle JO16: Knevel, Klooster, Brinkmann, Chirino, Lemmert, Koelewijn (58. Balde), Van Ekeren, Van Kommer, Westerman, Huzink, Leito (79. Lamptey-Lawson).

Scoreverloop:

15. Kevin Huzink 1-0
33. Kevin Huzink 2-0
70. Excelsior JO16 2-1