sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Excelsior JO16-1

PEC Zwolle O16 geeft visitekaartje af

Op 13 januari speelde PEC  Zwolle O16 de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior. Het team van PEC Zwolle 016 heeft voor de tweede helft van het seizoen zich als doel gesteld om bij de eerste twee ploegen te eindigen. Hiertoe werd tijdens deze eerste wedstrijd een eerste stap gezet. Een sterk spelend PEC Zwolle stuurde Excelsior met een 4-1 nederlaag terug naar Rotterdam.

De wedstrijd begon van beiden kanten rustig, waarbij er in de beginfase meer op de helft van de Zwollenaren werd gespeeld. PEC Zwolle speelde af en toe wat stroef, maar werd door een verdediger van de Rotterdammers in de tiende minuut  in het zadel geholpen. Deze speler werkte de bal niet goed weg en deze kwam voor de voeten van Mike van Ekeren, die wel raad wist met dit cadeautje: 1-0. Hierna hervonden de Blauwvingers zich en direct had de 2-0 al op het scorebord kunnen staan, maar het schot van Thom Olde Weghuis ging over. Enkele minuten later werd een bal van Daijiro Chirino van de lijn gehaald. Excelsior zette hier weinig tegenover. In de 29e minuut had een schitterende aanval, waarbij Mike van Ekeren een één-twee aanging met Alphadio Balde, een beter lot verdiend, maar het schot ging over. Ook Levay Klooster lukte het niet om de keeper van Excelsior te passeren, na goed doorzetten belandde de bal in de handen van de doelman. Vlak voor rust kreeg Excelsior, na onnodig vasthouden, net buiten het zestienmetergebied een vrije trap. Het eerste schot op doel was gelijk raak, al moet worden gezegd dat de bal schitterend werd ingeschoten: 1-1. Alphadio Balde schoot op slag van rust nog in het zijnet en zodoende werd de rust ondanks de kansen aan Zwolse zijde met 1-1 bereikt.

In de rust gaf trainer/coach Henry van der Vegt zijn spelers de opdracht mee om in de tweede helft het tempo op te schroeven en geconcentreerd, maar zeker dominant te blijven spelen. De doelpunten zouden dan niet uitblijven. Deze woorden bleken niet aan dovemans oren gericht. Vijf minuten na rust volgde een zeer mooie combinatie. Olde Weghuis speelde Arenchelo Leito aan, die na een mooie actie de bal passte op Balde. Balde schoot tot ontzetting van iedereen tegen de paal. Na deze actie probeerde Leito het een paar minuten later nog zelf, beide acties echter zonder resultaat.  Excelsior had in deze fase van de strijd niet veel meer in te brengen tegen het af en toe heerlijk combinerend PEC Zwolle en het was wachten op een tweede Zwolse treffer. Olde Weghuis zorgde in de 53e minuut voor deze bevrijdende treffer, na een mooie actie van de ingevallen Jarno Westerman, schoot hij in de 63e minuut de bal tegen de touwen: 2-1. Tien minuten later was het wederom raak. Een vanaf de flank voorgegeven bal leek te hoog voor Kevin Huzink, maar met een soort van halve omhaal verraste hij iedereen. De verdediger van Excelsior kon de bal niet meer wegwerken: 3-1. Een paar minuten later moest doelman Douwe Knevel voor het eerst in de tweede helft in actie komen, maar ook hij stond zijn mannetje. Hierna ontstonden er voor de Zwollenaren nog een aantal mogelijkheden. In minuut 75 was het echter wederom raak. Mike Jansen, die per ongeluk de bal voor zijn voeten kreeg, schoot van buiten het zestienmetergebied schitterend raak: 4-1. Hierna werd de wedstrijd door de Zwollenaren professioneel uitgespeeld en was de eerste overwinning in de tweede seizoenshelft een feit!

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle JO16 - Excelsior JO16: 4-1 (1-1)

Opstelling PEC Zwolle O16
Knevel, Chirino (62. Lemmert), Klooster, Brinkmann, Olde Weghuis, v. Kommer (67. Jansen) , Halfwerk (50. Koelewijn), v. Ekeren (75. Krijt) , Balde (50. Westerman), Huzink en Leito.

Scoreverloop:
10. Van Ekeren 1-0
37. Bajunovic 1-1
53. Olde Weghuis 2-1
63. Eijgenraam e.d. 3-1
75. Jansen 4-1