sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Excelsior JO16-1 - PEC Zwolle

Probleemloze overwinning voor PEC Zwolle O16 

Op 10 maart speelde PEC  Zwolle O16 de uitwedstrijd tegen Excelsior O16. Om de koppositie te kunnen behouden was een overwinning noodzakelijk, hetgeen lukte. Door de overwinning van Volendam blijven beide ploegen de ranglijst aanvoeren.

In de voorbespreking benadrukte trainer/coach Henry van der Vegt de wijze waarop Excelsior de vorige wedstrijd tegen PEC Zwolle speelde en gaf zijn spelers de opdracht mee hoe dit te bestrijden. De Zwollenaren begonnen fel aan de wedstrijd en zetten vroeg druk. Dit resulteerde in veel balbezit, maar leidde de eerste twintig minuten niet tot echte kansen. De Rotterdammers kwamen gaandeweg de wedstrijd steeds beter in hun spel. Zij lieten PEC Zwolle het spel maken en waren in de omschakeling gevaarlijk. Het was Excelsior dat de eerste mogelijkheden kreeg. Kort achter elkaar moest doelman Douwe Knevel tweemaal redding brengen. Na een schitterend opgezette aanval was het echter PEC Zwolle dat de score in de 32e minuut opende: Arenchelo Leito speelde vanaf links de bal op Finn Kommer, die vervolgens Jarno Westerman in stelling bracht: 0-1. Dit was tevens de ruststand. 

In de rust gaf Van der Vegt aan dat het tempo omhoog moest en dat er druk op de bal moest worden gehouden. In de beginfase van de tweede helft bood Excelsior nog goed tegenspel, maar nadat in de 57e minuut wederom Westerman via een iets van richting veranderd schot de stand op 0-2 had gebracht, leek het verzet gebroken. De Zwollenaren combineerden er af en toe heerlijk op los. Vijf minuten later voerde Levay Klooster uit een schitterend genomen vrije trap de score nog verder op: 0-3. Toen Leito in minuut 73, na een voorzet van de ingevallen Alphadio Balde, de stand op 0-4 bracht, geloofden de Zwollenaren het wel. De spelers uit Rotterdam streden echter voor de eer en tot ongenoegen van de Zwolse staf werd er vlak voor tijd nog tweemaal tegen gescoord. De eindstand van 2-4 was daarmee geen afspiegeling van de wedstrijd.

Op 17 maart speelt PEC Zwolle JO16 om 12.45 uur de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente.

Excelsior O16 - PEC Zwolle O16: 2-4 (0-1).

Opstelling PEC Zwolle O16: Knevel, Lemmert (50. Chirino), Brinkmann, Klooster, Olde Weghuis, Koelewijn (70. Lamptey-Lawson), Van Ekeren (72. Jansen), Kommer (72. Krijt), Leito, Huzink (60. Balde) en Westerman.

Scoreverloop:
32. Westerman 0-1
57. Westerman 0-2
62. Klooster 0-3
73. Leito 0-4
77. Gijsbertsen 1-4
79. Gouda 2-4